Jurgen Klopp, scrisoare de clasă pentru fanii lui Liverpool! Îndemnul nobil al antrenorului

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat luni, 29 iunie 2020, ora 14:40,
klopp liverpool

Jurgen Klopp le-a transmis o scrisoare deschisă suporterilor lui Liverpool la câteva zile după ce echipa lor a devenit matematic campioană a Angliei. Managerul idolatrizat de fanii cormoranilor le-a transmis un mesaj despre respectul pentru adversari şi i-a îndemnat să celebreze cu responsabilitate.

După ce a tranşat într-o manieră categorică lupta pentru titlu din Premier League, Klopp li s-a adresat fanilor prin intermediul unei scrisori deschise pe care a scris-o în paginile cotidianului Liverpool Echo!

Antrenorul german le-a mulţumit fanilor pentru susţinere, dar s-a referit şi la relaţia cu marea rivală din oraş, Everton.

„Nu sunt atât de subiectiv încât să nu îmi dau seama că şi fanii lui Everton sunt faţa diferită a aceleiaşi medalii şi că rivalitatea care există este importantă pentru identitatea oraşului. Ştiu că nu este momentul lor favorit, iar dacă rolurile ar fi fost inversate nu ar fi fost nici al nostru, dar au un manager excelent şi o persoană excelentă în Carlo Ancelotti şi nu am niciun dubiu că evoluţia lor din momentul sosirii sale va continua. Everton este o mare rivală în toate sensurile. Nu trebuie ca cineva să îmi reamintească asta” – a scris Klopp.

Klopp a avut cuvinte speciale de mulţumire pentru două dintre legendele clubului, Kenny Dalglish şi Steven Gerrard. În încheiere, managerul german i-a rugat pe fani să sărbătorească în mod responsabil în contextul epidemiei de COVID-19.

„Ceea ce nu mi-a plăcut, şi trebuie să o spun, au fost scenele care au avut loc la Pier Head vineri. Sunt om şi pasiunea voastră este şi a mea, dar acum cel mai important este să nu mai avem astfel de adunări publice. O datorăm celor mai vulnerabili din comunitate, lucrătorilor din domeniul medical care au oferit atât de mult şi pe care i-am aplaudat. Vă rog, sărbătoriţi, dar într-un mod sigur şi în privat, pentru a nu risca să înmulţum această boală oribilă şi mai mult în comunitatea noastră. Când va fi momentul, vom sărbători!” – a scris Klopp.

Din 2015 la Liverpool, Jurgen Klopp a câştigat cu clubul de pe Anfield Road titlul în Premier League, trofeul UEFA Champions League, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor (ultimele trei în 2019).

 

evertonpremier leagueCovid-19jurgen kloppliverpoolscrisoaresuporteri
petrolul

VIDEO | Primele imagini cu jucătorii Petrolului la antrenamente! Noutățile din lotul „lupilor galbeni”

Hategan la Euro

Ovidiu Haţegan a acordat primul cartonaş la EURO 2020! La ce moment istoric a fost martor