Kosovarii au luat foc când au văzut sancțiunile la adresa FRF! Ei cer ca UEFA să dea cea mai mare pedeapsă posibilă

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023, ora 22:05,
Kosovo
Kosovo

FRF a aflat, azi, sancțiuniule după incidentele produse la meciul România – Kosovo 2-0 din preliminariile CE 2024.

FFK va cere ca pedeapsa pentru FRF să fie cea mai mare posibilă”, a transmis federația din Kosovo

Partida de pe Arena Națională și a fost întreruptă aproximativ 60 de minute din cauza unui banner afișat de ultrașii „Uniți Sub Tricolor”, pe care scria „Kosovo e Serbia”.

În consecință, forul continental l-a amendat pe cel condus de Răzvan Burleanu cu 52.000 de euro. De asemenea, meciul cu Andorra, de pe 15 octombrie, se va disputa cu porțile închise. Au voie în tribune doar copii sub 14 ani și un adult / însoțitor la fiecare 10 minor.

Sancțiunile i-au nemulțumit pe cei de la federația din Kosovo. Aceștia au cerut ca FRF să primească sancțiunea cea mai mare posibilă, dar nu au mai menționat nimic de o eventuală plângere depusă și la Tribunalul Arbitral al Sportului, cum au făcut la scurt timp după meci.

Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă nemulțumirea față de decizia disciplinară luată de UEFA împotriva Federației Române de Fotbal, cu amendă de 52.000 de euro și un meci fără spectatori.

FFK va continua procedurile legale și va depune o plângere adresată organismelor UEFA, prin care va cere ca pedeapsa pentru FRF să fie cea mai mare posibilă.

În acest sens, ar fi un exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă insultele rasiale către membrii unei federații și către o țară recunoscută la nivel internațional.

FFK este determinată să le ceară celor de la UEFA, prin sancțiuni împotriva FRF, să transmită clar către fiecare federație sau fan că statul Kosovo, echipa națională Kosovo și FFK trebuie tratate și respectate așa cum se întâmplă și cu celelalte țări, selecționate sau federații de sub egida UEFA”, se scrie pe site-ul oficial al federației din Kosovo.