Kyros Vassaras îi ține în brațe pe arbitrii care fac praf meciurile din SuperLigă: „Se fac greșeli, este uman”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023, ora 20:38,
Kyros Vassaras
Kyros Vassaras

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, le dă circumstanțe atenuante arbitrilor care greșesc flagrant în Superligă.

Greșeli se fac și în arbitraj. Este uman, trebuie să fim înțelegători”, transmite Kyros Vassaras

În etapa a 9-a, două meciuri au fost făcute praf. FCSB a câștigat cu un penalty controversat meciul din deplasare cu Farul (1-0), iar cei de la Petrolul au acuzat că au avut o lovitură de pedeapsă neacordată în deplasare, cu CFR Cluj (0-1).

Vassaras a recunoscut că penalty-ul roș-albaștrilor nu a fost acordat corect, iar Petrolul ar fi trebuit să primească lovitură de la 11 metri. Explicația lui pentru greșelile centralilor este că arbitrii nu au beneficiat de unghiul potrivit.

Trebuie să acceptăm că arbitrii nu sunt roboți. Da, greșeli se fac și în arbitraj. Este uman, trebuie să fim înțelegători. Vă spun sincer că suntem în aceeași tabără, cu toții ne dorim binele fotbalului românesc și, implicit, binele arbitrajului românesc.

Lucrurile nu sunt perfecte nici din punct de vedere al infrastructurii, nici din punct de vedere al numărului de arbitri cu care trebuie să lucrăm. Este o provocare în fiecare etapă să facem delegările”, a transmis Vassaras.

Vă asigur că dacă un arbitru încalcă protocolul VAR, va dispărea din arbitraj”, a anunțat Kyros Vassaras

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor este conștient că eventualele scuze nu ar ajuta la nimic. „Nu caut scuze, știu că sunt aici pentru a găsi soluții, dar vreau să știți care sunt provocările noastre.

Nu există sistem, nu există direcții trasate, tot ce ne dorim este un arbitraj corect, în fiecare meci. Greșelile se fac chiar și la cel mai înalt nivel.

Dacă sunt necesare scuze, le pot oferi. Dar nu ar rezolva nimic. Este important ca erorile să fie cât mai puține pentru că este evident că nu pot fi eliminate complet. Constat că în prezent are loc un atac asupra CCA și a unor arbitri. Vă rog să încetați!

Nu mai inventați episoade false la întâlnirile online ale arbitrilor, nu mai inventați discuții din camera VAR. Vă asigur că dacă un arbitru încalcă protocolul VAR, în sensul că va refuza să meargă să vadă faza pe monitor, deși acest lucru s-ar impune, va dispărea din arbitraj.

Aici vorbim de toleranță zero! Am încredere deplină în arbitrii noștri și un sentiment puternic că nu vor face niciodată asta”, a mai comunicat el, potrivit FRF.

kyros vassaras