La 26 de ani, singurul român din prima ligă din Andorra învață pentru a deveni pompier! ”Îți spun sincer”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 24 martie 2023, ora 13:55,
raul feher / profimedia
raul feher / profimedia

Raul Feher (26 de ani) este singurul fotbalist român care evoluează în prima ligă din Andorra.

”Deși Andorra joacă pe teren propriu cu mare intensitate și fotbaliștii dau totul pentru țara asta, calitatea lor nu îi ajută prea mult. Așa că vor face orice pentru 0-0, vor trage de timp, vor lupta pentru un meci urât!

Gazonul natural, pus pe stadion vara trecută, e o mare problemă pentru andorezi și putem profita prin pase multe și construcție. Însă altitudinea e un obstacol, mai ales în primele 15 minute din joc! Până se vor obișnui ai noștri, probabil își vor pierde suflul”, a declarat Raul Feher, potrivit Prosport.

”În doi ani și jumătate, dacă am întâlnit 20 de români prin Andorra! Și nu știu dacă nu cumva erau turiști… Mai e un băiat care joacă în liga a doua. La meciul naționalei de mâine vor fi în tribune români veniți din Spania, însă, asta e clar!

Jesus Rubio, Chus cum îi spunem noi, chiar m-a întrebat despre naționala României, voia să afle detalii. E jucător bun, dar aici e greu să trăiești doar din fotbal. Spre exemplu, el lucrează câte două ore și jumătate pe zi la cantina unei școli, servește elevilor mâncare!

Ultimele 5 echipe din clasamentul primei ligi nu oferă salarii mai mari de 1.000 de euro lunar, dar la cluburile de top se câștigă între 1.500 și 3.000 de euro. Andorra e preferată de mulți străini, chiar și dincolo de fotbal, pentru că impozitele sunt 5%, față de 30-40% cât sunt în Spania.

Voi finaliza cursurile Universității Catalunia, specializare în Managementul Afacerilor. Dar îți spun sincer că nu mă văd lucrând 8 ore la un birou! Facultatea mă va ajuta prin diplomă să devin ce mi-am dorit de mic: pompier! E stilul de viață pe care îl îndrăgesc, mereu activ!”, a mai spus Feher.

andorraRaul Feher