La Liga: 7-0 pentru Girona în meciul cu Granada

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat sâmbătă, 25 mai 2024, ora 08:45,
La Liga
La Liga

 

Echipa spaniolă Girona a învins vineri seara, pe teren propriu, scor 7-0, formaţia Granada, penultima clasată, în etapa a 38-a din La Liga. Artem Dovbyk l-a întrecut pe Sorloth în clasamentul golgeterilor.

Gazdele au deschis scorul abia după o jumătate de oră, când Eric Garcia a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Tsygankov. După numai trei minute Tsygankov a majorat avantajul Gironei, iar în minutul 44 Artem Dovbyk a făcut 3-0 din penalti. Tsygankov a reuşit dubla, în minutul 54, pentru ca oaspeţii să rămână în zece din minutul 61, odată cu eliminarea lui Facundo Pellistri. În minutul 75 Dovbyk a înscris din pasa lui Stuani, iar după trei minute rolurile s-au schimbat: Dovbyk a pasat şi Stuani a marcat pentru 6-0. A venit şi minutul 90, în care Dovbyk a înscris dintr-un nou penalti şi a stabilit scorul final: 7-0 pentru Girona, care termină sezonul pe locul 3, imediat după cei doi granzi, Real şi Barcelona, cu 81 de puncte.

În clasamentul golgeterilor, ucraineanul Artem Dovbyk a trecut pe primul loc, cu 24 de goluri, faţă de Alexander Sorloth (Villarreal), cu 23.