La Liga l-a reclamat pe Jude Bellingham! Cum l-a jignit pe compatriotul lui Mason Greenwood

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 14 februarie 2024, ora 16:57,
Jude Bellingham și Mason Greenwood
Jude Bellingham și Mason Greenwood

Oficialii campionatului Spaniei a transmis forului iberic raportul expertului în cititul pe buze al comentariului lui Jude Bellingham la adresa lui Mason Greenwood.

Federația spaniolă va decide dacă deschide un dosar disciplinar împotriva lui Jude Bellingham

La finalul meciului de campionat dintre Getafe și Real, câștigat de echipa din Madrid cu 2-0, diriguitorii clubului gazdă au trimis o plângere observatorului partidei cu privire la acest fapt, în care Bellingham l-ar fi numit „violator” (rapist, în engleză) pe compatriotul lui.

Ca urmare, La Liga a urmat procedura obişnuită şi a cerut un raport de citit pe buze pentru a investiga incidentul, pe care l-a transferat comisiei de disciplină care are competenţele pentru judecarea cazului. Comisia va decide dacă va deschide un dosar disciplinar.

Greenwood, devenit indezirabil în Premier League în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală, a fost împrumutat de Manchester United la Getafe în septembrie.

Gruparea engleză s-a despărţit de jucător, deși acesta a fost scos de sub urmărirea penală, în februarie 2023, în procesul în care era acuzat de tentativă de viol şi de agresiune. Fotbalistul nu a fost găsit vinovat de faptele care i se reproşau.

Mason Greenwood a fost acuzat de iubita lui din ianuarie 2022 de tentativă de viol şi agresiune

Greenwood, o mare speranţă a fotbalului englez, fusese arestat în ianuarie 2022, după ce pe reţelele de socializare au fost postate fotografii şi videoclipuri în care apărea o tânără cu faţa însângerată şi vânătăi pe corp.

El fusese acuzat de aceeaşi reclamantă de tentativă de viol şi agresiune pentru fapte care ar fi fost comise în 2021, şi de comportament de control şi coerciţie, fapte ce au început conform acuzării în 2018.

Eliberat în februarie 2022, apoi reîncarcerat pentru că nu a respectat obligaţiile controlului judiciar, atacantul a fost eliberat din nou în octombrie 2022.

Format la Manchester United, Greenwood a debutat ca profesionist în 2019, el reuşind 35 de goluri în 129 de meciuri. În februarie 2021, şi-a prelungit contractul până în 2025.

jude bellinghamMason Greenwood