Liderul galeriei FC U Craiova 1948, mesaj pentru Adrian Mititelu! De ce îl contestă pe patronul echipei

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 01 februarie 2023, ora 20:47,
Galerie FC U Craiova 1948
Galerie FC U Craiova 1948

Galeria FC U Craiova 1948 a provocat prima întrerupere a unui meci de fotbal din România din cauza unor scanădir xenofobe.

Suporterii lui FC U Craiova 1948 sunt în război cu Adrian Mititelu din 2005

Incidentul a avut loc la meciul cu Sepsi de la Sf. Gheorghe, când centralul Andrei Chivulete a suspendat definitiv partida în minutul 26. Ulterior, patronul Adrian Mititelu a recunoscut că totul este o cauză pierdută, iar echipa olteană va pierde cu 0-3 la „masa verde”.

Mai mult, el a anunțat că FC U Craiova 1948 va juca meciuriloe de pe teren propriu cu porțile închise, măsura fiind una pe termen nedeterminat.

Andrei Preda, liderul Peluzei Sud 97, a spus cum s-a ajuns la această situație. „Este un război din 2005 cu el (n.r. – cu Adrian Mititelu), nu de acum. Noi îl contestăm că a distrus fotbalul în Craiova.

Și-a bătut joc de legende, nu a făcut nimic bun pentru Universitatea Craiova”, a spus Andrei Preda, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Galeria FC U Craiova 1948 va continua să-i conteste pe cei de la Sepsi

Preda s-a referit și la incidentele de la meciul cu Sepsi. „Au fost niște scandări, nu am vrut să se întrerupă meciul. Nu am fost anuntați de crainicul stadionului.

Ne-am încurajat echipa până în minutul 20, se poate auzi asta și pe filmare, și au fost 7 minute în care suporterii lor au strigat ‘Ria, ria, Ungaria’ și noi am răspuns.

Când am ajuns pe stadion, ni s-au adresat cuvinte în limba maghiară. Măcar să vorbească în engleză, spaniolă, italiană. Când i-am rugat să ne dea o sticlă de suc ne-au închis geamul.

Noi nu am vrut să oprim meciul și nu vrem să oprim vreunul. În afară de crainic, nu a venit nimeni din club sau cineva de la jandarmerie să ne zică ceva. Noi nu avem cu cine să vorbim din club. Vom contesta echipa (n.r. – pe Sepsi) așa cum am făcut-o și până acum.

Dacă greșim că o contestăm pe această echipă, să intervină Poliția, statul și așa mai departe. Vedem ce va fi pe viitor”, a mai spus el.

andrei predaadrian mititelu