Liga 1, fără Dinamo? Iftime: „Gândim pentru un singur club, în loc să avem o strategie generală?”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 05 august 2020, ora 08:45,
florin-raducioiu-de-dinamo

Cluburile din Liga 1 au votat pentru încheierea sezonului și stabilirea clasamentului în funcţie de punctele pe meci acumulate în play-out. În aceste condiții, Dinamo este aproape retrogradată în liga secundă. Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, a declarat că Liga 1 poate continua și fără Dinamo.

Dinamo nu a retrogradat niciodată în istoria clubului. În acest moment, ‘câinii roșii’ ocupă penultimul loc în play-out-ul Ligii 1, retrogradabil, dar au cinci meciuri restante.

FC Botoșani a votat pentru criteriul de departajare ‘puncte pe meci în întreg sezonul’, prin care Dinamo s-ar salva de la retrogradare.

Nu o să moară Liga 1 fără Dinamo! Avem nevoie de vacanță! Nu-i corect. Am mers până la capăt. Eu am judecat pentru varianta care a fost în normalitate. Ce s-a întâmplat după campionatul regulat a fost un dezastru.

Dacă facem 16 echipe doar pentru a îndeplini hatârul unei echipe, atunci lucrurile nu sunt deloc în regulă. Păi, ce facem, gândim pentru un singur club în loc să avem o strategie generală?

Într-un fel, e un club care merită salvat. E brand, e o locomotivă și pentru celelalte echipe mai mici, Liga 1 are nevoie de un nume ca Dinamo. Pe de altă parte, avea nevoie și de Rapid, de Petrolul, iar ele când au retrogradat, au retrogradat„, a spus Valeriu Iftime pentru Gazetă.

valeriu-iftime

CITEȘTE ȘI -> Aşa s-a votat pentru retrogradarea lui Dinamo! Un singur club din Liga 1 s-a abţinut

valeriu iftimeliga 1botoșaniretrogradaredinamo