Lionel Messi, elogiat după ce a dus Argentina spre titlul suprem: „Leo, ai câştigat Campionatul Mondial. Meriţi!”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 18 decembrie 2022, ora 22:11,
Argentina
Argentina

Argentina a devenit pentru a treia oară în istorie campioană mondială la fotbal, după ce a învins Franța în finala din Qatar după loviturile de departajare.

Leo, ai câştigat Campionatul Mondial. Meriţi!”, a scris publicația spaniolă Marca

Succesul i se datorează, în mare parte, lui Lionel Messi. Cupa Mondială era singurul trofeu important din palmaresul argentinianului, în care se regăsesc șapte Baloane de aur, patru Ligi ale Campionilor sau o Cupa America.

La Campionatul Mondial din Qatar, Messi a dat multe recorduri peste cap, iar presa internațională l-a elogiat după finala cu Franța, în care a marcat două goluri și a transformat prima lovitură de deaprtajare a Argentinei.

Leo, ai câştigat Campionatul Mondial. Meriţi!”, au scris cei de la Marca. „Suntem campionii lumii”, au punctat cei de la Ole. „Argentina, campioană mondială. Messi, ca Maradona. Franţa, eliminată la lovituri de departajare”, notează Gazzetta dello Sport.

Messi şi Argentina au câştigat Campionatul Mondial”, au scris cei de la Mundo Deportivo. „Lion King. Messi a câştigat Cupa Mondială, cu toate că Mbappe a reuşit un hat-trick. Martinez a apărat eroic”, au precizat cei de la The Sun.

Arma fatală”, au scris francezii de la L’Equipe. „Mondialul lui Leo Messi”, au notat cei de la AS. „Fericirea unei țări. Argentina, campioană mondială”, au scris cei de la Clarin.

argentinalionel messicampionatul mondial 2022