Lovitură dură pentru fani înaintea CM din Qatar! Ce măsură au luat FIFA și organizatorii

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022, ora 14:36,
bere
bere

FIFA și organziatorii Campionatului Mondial din Qatar au anunțat că nu va fi vândută bere în apropierea stadioanelor.

Băuturile alcoolice vor fi eliminate din perimetrele stadioanelor din Qatar, a anunțat FIFA

Anunțul vine cu două zile înaintea primului meci al Campionatului Mondial din Qatar, programat dumincă, de la ora 18:00 a României, între echipa țării gazdă și Ecuador.

În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, a fost luată decizia de a concentra vânzarea băuturilor alcoolice pe Festivalul Fanilor FIFA, alte destinații ale fanilor și locații licențiate.

Vor fi eliminate punctele de vânzare a berii din perimetrele stadioanelor din Qatar, pe toată durata desfășurării Campionatului Mondial” a anunțat FIFA printr-un comunicat, preluat de Deutsche Welle.

În schimb, berea fără alcool va fi în continuare disponibilă tuturor fanilor. FIFA a mai informat că organizatorii speră „ se asigure că stadioanele și zonele învecinate oferă o experiență plăcută, respectuoasă și plăcută pentru toți fanii”.

O jumătate de halbă de bere costă aproximativ 9 euro

Firma americană de bere Budweiser are un contract de sponsorizare cu FIFA în valoare de aproximativ 75 de milioane de dolari (aproximativ 72 de milioane de euro) și are dreptul exclusiv de a vinde bere la competițșia din Qatar.

De altfel, firma a fost un sponsor major al fiecărui turneu încpând cu 1986. Budweiser plănuia să vândă în Qatar alcool în perimetrul celor opt stadioane, într-un interval de timp curpins între trei ore înainte de fiecare meci și o oră după fluierul final.

Firma a decis să vând, în continuare, bere alcoolică la principalul FIFA Fan Fest din centrul orașului Doha. O jumătate de halbă va costa aproximativ 14 USD (9 EUR).

CM 2022qatar 2022campionatul mondial 2022