SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

LPF a reacţionat după focarul de COVID-19 apărut la FCSB: ,,Jucătorii pot fi testaţi în fiecare săptămână”

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 14 octombrie 2021, ora 20:45,
Sursă foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
Sursă foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Roș-albaștrii traversează o nouă perioadă dificilă, asta după ce numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut semnificativ în ultimele zile în cadrul lotului.

FCSB se află în goana după liderul CFR Cluj, însă vicecampioana României va fi nevoită să se descurce fără antrenorul Edi Iordănescu, dar și fără mai mulți jucători importanți în următoarele dispute. Astfel, la duelul de sâmbătă, contra celor de la CS Mioveni, bucureștenii nu pot conta pe 10 fotbaliști, din cauza accidentărilor, dar și simptomelor de coronavirus.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a reacţionat după ultimele infectări de la FCSB. Acesta trasmite că jucătorii de fotbal pot fi oricând testaţi, nu doar când regulamentul impune acest lucru. Acum, Liga aşteaptă rezultatul anchetei de la FCSB.

CITEȘTE ȘI CINE VA FI NAȘUL COPILULUI LUI LAURENȚIU REGHECAMPF: „VA FI UN BOTEZ SUPERB, CU INVITAȚI DE SEAMĂ!”

,,Așteptăm o informare mai clară despre ce se întâmplă acolo. În final, responsabilitatea este a fiecăruia. Nu poate un președinte de club să fie responsabil pentru orice caz de COVID-19 care apare în lot. E clar că trebuie să analizăm ce înseamnă procedura de testare, dar regulamentul nu împiedică cluburile să-și testeze toți jucătorii în fiecare săptămână. Nu ar trebui ca jucătorii să fie testați doar atunci când regulamentul impune acest lucru.

Așteptăm o anchetă serioasă din partea clubului, să vedem de unde a pornit totul, iar apoi vom vedea dacă această situație s-ar putea repeta și la alte cluburi. Protocolul impus de FRF este preluat de la UEFA, nu s-a schimbat nimic.

O echipă are nevoie de cel puțin 13 jucători, dintre care un portar, pentru a putea participa într-un meci. Meciul se poate amâna o singură dată, iar la a doua amânare se acordă 3-0 la masa verde. Nu s-a mai schimbat nimic în acest sens. Trebuie să vedem dacă este o soluție în acest moment, dar repet, responsabilitatea este a fiecăruia.”, a declarat Justin Ştefan, pentru Digisport.

CITEȘTE ȘI SITUAȚIE GREA PENTRU EDI IORDĂNESCU, DUPĂ FOCARUL DE COVID-19! CE JUCĂTORI MAI ARE FCSB LA DISPOZIȚIE

justin stefanrealitatealiga 1LPFfcsbCovid-19