SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Lucian Sânmărtean este în doliu: “Ființa cea mai dragă mie a plecat pentru totdeauna dintre noi”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat marți, 21 septembrie 2021, ora 14:54,
LUCIAN SÂNMĂRTEAN
LUCIAN SÂNMĂRTEAN

Lucian Sânmărtean trece prin momente extrem de grele. Fostul fotbalist a anunțat, prin intermediul contului de Facebook, că tatăl său s-a stins din viață.

“Îmi este greu să-mi găsesc cuvintele potrivite acum când ființa cea mai dragă mie a plecat pentru totdeauna dintre noi. De azi înainte îl voi căuta doar în inima mea, singurul loc de unde nu va pleca niciodată. A fost punctul meu de sprijin în momentele grele ale vieții mele, a fost omul care a crezut necondiționat în potențialul meu și deși nimeni nu-i mai dădea nici o șansă să trăiască, fiind grav bolnav, s-a <încăpățânat> să trăiască pentru a-și vedea visul împlinit: <Lucian trebuie să ajungi cel mai bun fotbalist!>.

Da, tată am ajuns cel mai bun și m-am bucurat enorm că nu te-am dezamăgit. Cuvintele sunt de prisos, ele se rezumă doar la tristețe și durere, si numai Dumnezeu ne poate ajuta să înțelegem că drumul tău s-a oprit aici.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!”, a scris Lucian Sânmărtean.

Sânmărtean a evoluat de 21 de ori pentru naționala României. Cele mai importante echipe din cariera sa sunt Panathinaikos, Utrecht și FCSB. Sânmărtean s-a retras din activitate de la FC Voluntari, la vârsta de 38 de ani.

Plecat de la Goria Bistrița în fotbalul mare, la Panathinaikos Atena, în 2003, pentru Sânmărtean a urmat operioadă plină de realizări pe plan profesional.

Apoi, fostul mijlocaș a intrat în conflict cu antrenorul de atunci al formației ateniene, italianul Alberto Malesani, și a fost scos din lot. I s-a acordat o nouă șansă, dar Sânmărtean a refuzat să mai evolueze pentru Panathinaikos.

În 2007 s-a transferat la formația olandeză Utrech. Chinuit de accidentări, în 2009 a revenit la Gloria Bistrița.

În prezent, Lucian Sânmărtean este manager sportiv al loturilor naționale de juniori și patronul unei școli de fotbal.

Sânmărtean. Foto: Profimedia

Citește și EXCLUSIV | LUCIAN SÂNMĂRTEAN DESPRE URCUȘURILE ȘI COBORÂȘURILE CARIEREI: „DECIZIILE PROASTE M-AU FĂCUT SĂ MĂ REDESCOPĂR”

facebookinternational romana murittatalfotbalrealitateaLucian Sânmărtean