Mâine dimineață se decid finaliștii de la Australian Open! Miză dublă pentru Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 26 ianuarie 2023, ora 23:34,
Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic
Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic

Tabloul de simplu de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, a ajuns în faza semifinalelor, programate mâine dimineață.

Stefanos Tsitsipas sau Novak Djokovic devine lider ATP dacă se impune la Australian Open

Patru jucători au rămas în cursă pentru câștigarea primului trofeu de Mare Șlem din tenisul masculin. Rusul Karen Khachanov (20 ATP, cs 18) și grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, cs 3) își vor disputa, de la ora 5:30 a României, primul loc în finală. Va fi al șaptelea meci direct, Tsitsipas conducând detașat din acest punct de vedere.

Grecul a câștigat cinci dintre partide, iar rusul și-a trecut în cont un singur succes, în 2019, la ultima ediție a turneului demonstrativ Boodles Tennis organizat în Marea Britanie.

Până în semifinale, Khachanov a avut două victorii în patru seturi (în Turul 3 cu australianul Jason Kubler și în optimi cu americanul Francis Tiafoe) și două de trei seturi. În sferturi a beneficiat de abandonul americanului Sebastian Korda, când îl conducea cu 7-6 (5), 6-3, 3-0.

Tsitsipas, în schimb, a avut emoții doar în optimi, când a avut nevoie de set decisiv pentru a-l elimina pe italianul Jack Sinner (16 ATP, cs 15). În rest, au fost victorii numkai în trei seturi.

În cealaltă semifinală, care începe la ora 10:30 a României, se întâlnesc sârbul Novak Djokovic (5 ATP, cs 4) și americanul Tommy Paul (35 ATP), aceasta fiind și prima confruntare directă.

Pentru Tsitsipas și Djokovic, meciurile au și o altă miză, în afară de calificarea în finală. Cel care va câștiga trofeul devine, de luni, lider ATP. Pentru grec ar fi o premieră. Sârbul, în schimb, are 373 de săptămâni (cele mai multe din istorie) petrecute în fruntea ierarhiei.

Novak DjokovicAustralian Open 2023stefanos tsitsipas