OPINIE | Maradona nu a fost cel mai mare! Maradona a fost Maradona

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 26 noiembrie 2020, ora 20:26,
maradona

Maradona nu a fost cel mai mare! Ca să câştigi o asemenea competiţie a comparaţiilor, trebuie să participi. Maradona a fost Maradona. Maradona şi restul!

Când a spus „dacă aş fi fost îmbrăcat într-un costum alb la o nuntă şi ar fi venit spre mine o minge plină de noroi, aş fi făcut stop pe piept fără să stau pe gânduri”, marele Diego nu a glumit! Tot ce a făcut pe teren, toată moştenirea pe care o lasă în urmă, vine din dragostea de minge.

Maradona încânta încă de la încălzire, nu trebuie să fii specialist ca să vezi legătura incredibilă dintre el şi mingea de fotbal. Maradona era legendar şi când ţinea duble imprimând mingii un efect invers, cu uşurinţa cu care un copil ţine în aer un balon.
Maradona şi-a păstrat întreaga viaţă candoarea copilului de la „Cebolitas”, cel care a pornit la drum cu mingea la picior ca să îşi scoată familia din sărăcie şi a sfârşind aducând fericire unei planete întregi.

Diego a fost un sentimental şi, pe cale de consecinţă, un tip sensibil, care a căzut sub presiunea propriei faime. Vorba uneia dintre melodiile care i-au fost dedicate, „La mano de dios”. „Si Jesús tropezó, por qué él no habría de hacerlo?” (Dacă Iisus s-a împiedicat, de ce nu putea să o facă el?).

 

Maradona a fost sincer până la capăt. A vorbit despre corupţia FIFA de zeci de ori şi nu a fost niciodată una dintre „mascotele” aflate la cheremul forului mondial. Moştenirea pe care a lăsat-o pe teren a făcut pentru fotbal mai mult decât o sută de departamente de marketing şi publicitate.

Maradona s-a dus, dar rămâne în urmă vorba lui Jose Mourinho. „O persoană moare doar atunci când moare ultimul om care a iubit-o”, spunea portughezul despre Bobby Robson, antrenorul pe care Diego l-a învins în celebrul sfert de finală de la Mondialul din 86. Maradona nu va muri niciodată.

Încheindu-şi viaţa, El Pibe d’Oro a lăsat în urmă dragostea unei generaţii pentru fotbal. Totul din dragostea pentru minge.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Omagii pentru marele Diego! Guardiola: “Contează ce ai făcut pentru vieţile noastre!”

opiniemaradonadiego armando maradonalegenda
nationala-romaniei

Un antrenor ofertat în trecut de FRF pune tunurile pe națională: „Rezultatele sunt dezastruoase!”

OctavianPopescu

Un fost internațional analizează oferta record pentru Octavian Popescu: „Suma este enormă”