Marcel Pușcaș, implicat în privatizarea Stelei, a dezvăluit cum a degenerat totul la conflictul din prezent: „Așa s-a ajuns aici!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat sâmbătă, 18 mai 2024, ora 11:31,
Marcel Pușcaș
Marcel Pușcaș

CSA Steaua și FCSB continuă să se războiască pe seama numelui și a palmaresului. Marcel Pușcaș, implicat în 2003 în procesul de privatizare a echipei bucureștene, a dezvăluit cum s-a ajuns la conflictul din prezent.

Actualul director executiv de la FCU Craiova a precizat că Gigi Becali nu a îndeplinit simpla formalitate de a prelungi contractul de închiriere a numelui, mărcii și palmaresului Stelei.

„Așa s-a ajuns aici!”

„Lucrurile erau foarte simple dacă se făcea ce trebuia în 2003. În ’98, s-a închiriat numele, într-adevăr, așa cum și CSU Craiova a închiriat de la Clubul Sportiv condus de Badea. Așa s-a procedat atunci. Numele a fost inclus atunci în acest proiect de privatizare a secției de fotbal, proiect făcut de mine.

Reamintesc, la vremea respectivă, nu voia nimeni din clubul Steaua să se privatizeze secția de fotbal. Dar era o măsură absolut firească, normală, modernă. Pentru că nu mai puteai primi sponsorizări la o unitate militară, aveai o grămadă de lucruri birocratice de făcut, era mai greu. Plus că era și desută povestea. În toată Europa, nu mai existau astfel de echipe. 

Însă, ulterior, s-a făcut o simplă mare greșeală, în 2003, când a expirat acel împrumut de cinci ani al numelui Steaua și s-a ignorat latura juridică. ’Lasă, dom’ne, că merge și așa’. Au rămas lucrurile nerezolvate. Era simplu, trebuia un contract, aprobau toți generalii, toată conducerea Ministerului, nu era nicio problemă.

Pentru că s-a ignorat acea parte în 2003, legată de nume, marcă, palmares, s-a trezit juridic juristul renumit la CSA Steaua (n.r. – Florin Talpan) după 10 ani care a spus: ’stați, dom’ne, că astea sunt ale noastre”. Așa s-a ajuns aici”, a dezvăluit Marcel Pușcaș, pentru Digi Sport.

fcsbmarcel puscascsa steaua