Marele LeBron James s-ar putea retrage

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 23 mai 2023, ora 13:11,
LeBron James
LeBron James

LeBron James, superstarul campionatului profesionist nord american de baschet (NBA), a pus sub semnul întrebării viitorul său ca jucător, după eşecul suferit de echipa sa, Los Angeles Lakers, în finala Conferinţei de Vest, afirmând că se gândeşte la o posibilă retragere, informează AFP.

Un cutremur de mică magnitudine, deocamdată, s-a produs în NBA atunci când postul american de televiziune ESPN, prin vocea unuia dintre reporterii săi care a vorbit cu „King James” pe coridoarele Crypto.com Arena, la finalul meciului de luni seară cu Denver Nuggets, a declarat ca baschetbalistul în vârstă de 38 de ani ia în calcul această posibilitate.

Cu câteva minute mai devreme, James a fost criptic la conferinţa de presă de la finalul meciului, atunci când a răspuns la întrebarea despre cum vede sezonul următor.

„Vom vedea ce se întâmplă…. Nu ştiu, nu ştiu. Am multe la care să mă gândesc, ca să fiu sincer. Personal, în ceea ce priveşte baschetul, am multe lucruri la care să mă gândesc”, a spus LeBron James, marcat evident de dezamăgirea eşecului categoric suferit de Lakers, care a pierdut toate cele patru meciuri cu Nuggets din finala Vestului.

Marea vedetă a californienilor a dat totul pe parchet în meciul de luni, pentru a-şi menţine echipa în cursă şi a reuşit să înscrie în total 40 de de puncte, 31 dintre ele în prima repriză, un nou record personal.

James s-a declarat mulţumit de evoluţia sa din play-off, după ce a stat mult timp în afara terenului în sezonul regulat, din cauza problemelor medicale.

„Cred că a mers bine, deşi nu-mi place să spun că a fost un an de succes, pentru că nu joc pentru altceva decât să câştig titluri în această etapă a carierei mele”, a explicat el.

„Nu mă mulţumesc doar să particip la o finală de conferinţă. Am făcut-o, des. Şi nu este distractiv pentru mine să nu pot participa la o finală de campionat”, a adăugat starul lui Lakers.

LeBron James mai are doi ani de contract cu franciza din Los Angeles, ultimul dintre sezoane fiind opţional. Dar el şi-a afirmat mereu dorinţa de a rămâne baschetbalist cel puţin până la 40 de ani, pentru a juca alături sau împotriva fiului său cel mare, Bronny. Acesta va începe primul său sezon universitar la Universitatea din Carolina de Sud şi va avea vârsta legală pentru a putea fi recrutat eventual de o echipă din NBA în sezonul 2024-2025.

King Jameslebron jamesbaschetDenver Nuggetsnba