Marele Premiu al Indiei din 2024 a fost anulat

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 29 mai 2024, ora 18:35,
MotoGP India
MotoGP India

Programat în perioada 20-22 septembrie 2024, Marele Premiu al Indiei la MotoGP, a fost anulat şi va fi înlocuit cu cel al Kazahstanului.

Evenimentul a fost anulat din considerente operaţionale

Anunțul a fost făcut de Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM) şi Dorna Sports, promotorul MotoGP.

„FIM, IRTA şi Dorna Sports anunţă că Marele Premiu al Indiei nu va avea loc în 2024. Din considerente operaţionale, MotoGP şi-a amânat întoarcerea în India până la începutul anului 2025.

Urmând sfatul guvernatorului din Uttar Pradesh, care îşi continuă angajamentul pe termen lung faţă de MotoGP, sportivii vor reveni pe Circuitul Internaţional Buddh în martie 2025, când condiţiile meteorologice sunt de aşteptat să fie optime pentru spectatori şi piloţi”, scrie în comunicatul publicat miercuri de MotoGP.

Principala problemă la care se aşteaptă organizatorii este constituită de temperaturile ridicate din perioada în care se desfăşoară concursul. La ediţia din 2023 s-au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade.

Marele Premiu al Indiei va fi înlocuit, în calendar, de Marele Premiu din Kazahstan. Runda kazahă, programată iniţial pentru 14-16 iunie, a fost amânată din cauza vremii nefavorabile care afectează regiunea şi, prin urmare, va avea loc „în perioada 20-22 septembrie”, continuă comunicatul de presă al MotoGP.

Anulat în 2023 din cauza lucrărilor de omologare, Marele Premiu, desfăşurat pe circuitul Sokol, de lângă oraşul Almaty, apare pentru prima dată în calendarul MotoGP.