Mbappe are de primit aproape 100 de milioane de euro de la PSG, din salarii şi prime neplătite

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 22 iunie 2024, ora 12:51,
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe

Atacantul Kylian Mbappé a cerut oficial Paris SG să îi plătească salariile şi primele neplătite, au declarat surse apropiate jucătorului.

Mbappe s-ar fi angajat, în 2023, să renunţe la o parte din bonusurile sale

Atacantul a trimis recent o scrisoare clubului din capitală în care îi cere să achite salariile, misivă care a fost trimisă şi la Liga Profesionistă de Footbal (LFP). Problema nu a fost încă înaintată comisiei juridice a LFP, cele două părţi fiind încă în faza de negociere.

PSG, care a fost forţată să-şi lase atacantul să plece la Real Madrid în această vară, nu i-a plătit salariile şi bonusurile din aprilie şi mai, potrivit unei surse apropiate problemei. Totalul, potrivit L’Equipe, este în jur de 100 de milioane de euro.

În aprilie, o sursă apropiată dosarului a declarat că neplata salariului lui Mbappe era legată de acordul semnat în vara anului 2023 între jucător şi club, prin care atacantul se angaja să renunţe la o parte din bonusurile sale.

Cu toate acestea, versiunea prezentată de o persoană implicată în negocieri era diferită: decizia a fost luată la iniţiativa clubului, dar fără informarea atacantului. S-a vorbit atunci de o sumă totală de aproximativ 80 de milioane de euro, incluzând salariile şi bonusurile.

PSG i-a plătit lui Mbappe, în februarie, aproximativ 60-70 de milioane de euro

Aceste tensiuni reapar în ciuda faptului că ambele părţi au indicat la începutul anului că au ajuns la un acord pe această temă.

Ambele părţi au declarat că atacantul, care este încă legat contractual de PSG până la 30 iunie, a renunţat la o parte din bonusurile sale într-un acord cu clubul vara trecută, după ce a fost lăsat pe tuşă timp de o lună.

Potrivit unei surse apropiate clubului, aceste bonusuri erau în valoare de aproximativ 60-70 de milioane de euro la momentul respectiv, oferind clubului o acoperire financiară pentru plecarea starului francez, al cărui contract expira în iunie şi care era liber să se mute unde dorea fără nicio taxă de transfer.

În cele din urmă, însă, clubul i-a plătit această primă lui Mbappe în februarie, potrivit uneia dintre sursele apropiate negocierilor, fără a preciza motivele acestei schimbări.

Prin semnarea prelungirii contractului său până în 2022, Mbappe şi-a asigurat un salariu de 72 de milioane de euro brut pe an, o primă de semnătură de 150 de milioane de euro, plătibilă în trei tranşe, şi o primă de fidelitate de valoare crescătoare (70 de milioane de euro brut în primul an, 80 de milioane de euro în al doilea şi 90 de milioane de euro dacă se exercită opţiunea pentru un al treilea sezon), potrivit Le Parisien.