Meciurile echipelor românești, în pericol! Drepturile tv pentru Europa League și Conference League, fără cumpărător

Articol de George Drafta - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 11:34,
Drepturile tv pentru cupele europene s-au vândut separat pentru fiecare competiție în parte
Drepturile tv pentru cupele europene s-au vândut separat pentru fiecare competiție în parte

Sezonul european a debutat deja, încă de la sfârșitul lunii iunie, însă până la momentul stabilirii participantelor în grupele competițiilor continentale mai este ceva timp.

Mai exact o lună și jumătate, în timp ce primele meciuri sunt programate la mijlocul lui septembrie. Cu o nouă competiție apărută în peisajul fotbalului la nivel de club, Conference League, interesul pentru difuzarea meciurilor este tot mai mare. Iar forul european a scos la vânzare separat drepturile tv pentru fiecare întrecere pe care o patronează. Dacă pentru pachetul pe trei ani al Ligii Campionilor, 2021-2024, aceleași posturi tv au câștigat licitația, pentru celelalte două cupe europene lucrurile nu sunt la fel de clare.

Astfel, un consorțiu din Turcia, Saran Holding Group, a făcut cea mai bună ofertă  conform gsp.ro, iar compania va dori să revândă acest drept de transmisie posturilor interesate pentru a difuza jocurile din cadrul Europa League și Conference League. Conform surselor din piață, PRO TV a început deja tratativele pentru achiziționarea unui pachet de jocuri, mai ales după ce a pierdut dreptul de difuzare al meciurilor naționalei începând cu anul viitor. Principalul concurent al celor de la PRO TV rămâne trioul Digi-Telekom-Look Plus.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | CE ȘANSE AU NICOLAE BADEA ȘI CRISTI BORCEA SĂ REVINĂ LA DINAMO: „AR FI CU SUFLETUL ALĂTURI DE CLUB!”

 

cupe europenerealitateauefadrepturi tv