Medic cardiolog: ,,Eriksen ar fi murit dacă nu era îngrijit rapid”

Articol de Mihai Cristian - Publicat duminică, 13 iunie 2021, ora 08:33,
Medici teren
Medici teren

Christian Eriksen a trecut prin momente deloc plăcute fotbalului în timpul partidei Danemarca – Finlanda, de la Campionatul European ce se desfăşoară în 11 ţări.

La Copenhaga, Eriksen s-a prăbuşit pe teren din senin, iar medicii au intervenit la timp pentru a-l resuscita şi stabiliza pe fotbalist, care îşi pierduse cunoştinţa.

 

Sursa foto- Profimedia Images

 

Medicul cardiolog, Lauren Chevalier, susţine că dacă medicii nu ar fi intervenit în mod corespunzăto, întreaga lume a fotbalului ar fi putut asista la o nouă tragedie în sportul rege.

 

Dacă Christian Eriksen nu ar fi fost îngrijit rapid, ar fi murit! Cel mai probabil a fost vorba despre un stop cardiac. Ne dăm seama de acest lucru din minutele bune în care i s-a făcut masaj. Se întâmplă astfel de povești la sportivi. 

 

Un fotbalist începe să nu se simtă bine nu când aleargă, ci atunci când merge. Aproape întotdeauna este așa. Când sportivul aleargă, inima accelerează și ea. Când sportivul se oprește, inima scade și ea din bătăi

 

Și tocmai pe această frână, pe acea scădere, despre care vorbeam, se declanșează foarte rapid și adesea tulburări grave ale ritmului cardiac, precum cel suferit de Christian Eriksen.”, a explicat Chevalier, pentru L’Equipe.

 

După ce s-a aflat că starea de sănătate a lui Eriksen a devenit una stabilă, danezii au decis să reia partida cu Finlanda, pe care au pierdut-o, scor 0-1.

 

Sursa foto: Twitter

 

Citeşte şi EURO 2020 | SELECŢIONERUL DANEMARCEI: ,,JUCĂTORII SUNT TERMINAŢI EMOŢIONAL”

christain eriksenmedic cardiologrealitateachevaliereuro 2020