Medicul Danemarcei, despre intervenţia asupra lui Eriksen: ,,Era clar că era inconştient”

Articol de Mihai Cristian - Publicat duminică, 13 iunie 2021, ora 10:56,
Christian Eriksen
Christian Eriksen

Christian Eriksen a trecut printr-un moment cumplit, după ce s-a prăbuşit pe gazon în partida de la Campionatul European dintre Danemarca şi Finlanda, scor 0-1.

După ce i s-au făcut primele manevre de resuscitare pe teren, Eriksen a fost transportat la spital în Copenhaga, unde a fost stabilizat de medici, iar acum se află în afara pericolului.

 

 

Martin Boesen, medicul echipei naţionale a Danemarcei, a vorbit despre intervenţia asupra fotbalistului căzut pe teren.  Acesta spune că Eriksen a vorbit cu el înainte de a fi transportat la spital.

 

,,Am fost chemaţi pe teren când Christian s-a prăbuşit, eu nu-l văzusem căzând. Era clar că era inconştient. Când am ajuns la el, era pe o parte şi, respira, puteam simţi un puls, dar dintr-o dată asta s-a schimbat şi am început să-i facem resuscitare cardiopulmonară. Ajutorul a venit foarte repede de la echipa medicală (n.r. – a turneului) şi de la restul staff-ului şi cu cooperarea lor am făcut ceea ce trebuia să facem şi am reuşit să-l readucem pe Christian. El a vorbit cu mine înainte de a fi dus la spital.”, a declarat Boesen, potrivit BBC.

 

Meciul dintre Danemarca şi Finlanda a fost întrerupt aproape două ore după evenimentul neplăcut care a avut loc la Copenhaga.

 

Sursa foto: Twitter

 

Citeşte şi EURO 2020 | MESAJE SPECIALE PENTRU ERIKSEN DE LA VEDETELE MONDIALE DIN FOTBAL

realitateadanemarcachristian eriksenmartin boeseneuro 2020