Mesajele de încurajare primite de englezi de la cel mai înalt nivel: „Ați jucat ca niște eroi”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 10:12,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Englezii au continuat tradiția din acest secol a gazdelor învinse în ultimul act, la turneele finale de Euro. S-a întâmplat în 2004 cu Portugalia și la ediția precedentă cu Franța.  

Prințul William și premierul britanic Boris Johnson au încercat să îi consoleze pe fotbaliștii lui Southgate după ce Kane & Co au fost atât de aproape să câștige trofeul care le lipsește din palmares. Amândoi au fost prezenți pe arena londoneză, aseară, la finala competiției continentale.

„Acesta a fost un rezultat dureros pentru finalul Euro-2020, dar Gareth Southgate şi echipa Angliei au jucat ca nişte eroi. Au făcut naţiunea mândră şi merită un mare credit”, a scris șeful executivului de la Londra pe o rețea de socializare.

„Sfâşietor. Felicitări Italiei pentru o mare victorie. Anglia, ai ajuns atât de departe, dar din păcate azi nu a fost ziua ta. Puteţi ţine capul sus şi puteţi fi mândri de voi. Ştiu că urmează mult mai multe. W”, a fost postarea moștenitorului tronului britanic.

Căpitanul Harry Kane, golgeter al Angliei și la acest turneu final, după ce a fost cel mai bun marcator al Mondialului din Rusia, speră ca această generație să continue ascensiunea începută în 2018.

„Oricine poate rata un penalty. Câştigăm împreună, pierdem împreună. O să învăţăm din ratări şi o să creştem.  Loviturile de departajare sunt cel mai urât sentiment din lume atunci când pierzi. Nu a fost seara noastră, dar a fost un turneu fantastic şi ar trebui să ţinem capul sus.

Evident, ne va durea o vreme, dar suntem pe calea cea bună, construim şi sperăm să progresăm. Ar trebui să fim extrem de mândri de ce am reuşit. Suntem cu toţii câştigători şi vrem să câştigăm, aşa că probabil ne va durea ceva timp, ne va durea toată cariera, dar ăsta este fotbalul”, a fost reacția atacantului vicecampioanei europene.

CITEȘTE ȘI –>> SELECȚIONERUL MINUNE AL ITALIEI, EXUBERANT LA FINAL: „AM FOST BUNI, SUNTEM FERICIȚI”

angliamesaje incurajareeuro 2020finalaboris johnsoninfrangereWilliamrealitatea