Selecționerul minune al Italiei, exuberant la final: „Am fost buni, suntem fericiți”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 09:33,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Roberto Mancini a revitalizat o Italie aflată în groapă după ratarea calificării la Mondialul din Rusia. 

Iar azzurii s-au transformat într-o echipă invincibilă în această perioadă. Au ajuns la 34 de meciuri fără înfrângere și amenință recordul deținut de Brazilia și Spania.

„Am fost buni, am primit golul rapid și apoi ne-am chinuit, dar am dominat o bună bucată din meci. Băieții mei au fost minunați. Este o victorie importantă pentru toți oamenii și pentru toți fanii. Suntem fericiți, sper ca toți italienii să celebreze acum!”, a fost reacția lui Roberto Mancini, pentru Rai Sport.

Sursă foto: Profimedia

Campioana Europei a dat și cel mai bun jucător al turneului. Donnarumma a fost alesul specialiștilor forului european. Acesta a apărat aseară două penaltyuri bătute de englezi, iar în semifinale a respins șutul lui Morata, tot la loviturile de departajare. După ce în grupe a păstrat poarta inctactă în meciurile cu Turcia, Elveția și Țara Galilor, tânărul goalkeeper italian a primit câte un gol în partidele eiminatorii cu Austria, Belgia, Spania și Anglia.

CITEȘTE ȘI –>> CUM A EXPLICAT SOUTHGATE ALEGERILE CARE AU ÎNGROPAT ANGLIA: „ĂSTA A FOST CRITERIUL PENTRU CARE AU BĂTUT CEI 5”

trofeuGianluigi Donnarummaeuro 2020realitateaitaliaroberto mancini