Mesajul clar al fanilor dinamoviști după nebunia din ultimele zile: „Dați-ni-l înapoi!”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 30 iulie 2020, ora 10:20,
fani-dinamo
fani-dinamo

Suporterii lui Dinamo l-au elogiat ieri pe Mircea Lucescu cu ocazia aniversării celor 75 de ani de viață. 

Dar au fost și extrem de acizi când au vorbit despre felul în care a fost tratat antrenorul român în Ucraina după anunțul semnării contractului cu Dinao Kiev. Aceștia au postat un mesaj manifest pe o rețea de socializare.

„TREI SFERTURI DE VEAC

La care se adaugă al patrulea sfert. Cel pe care Mircea Lucescu l-a avut mereu înaintea fotbalului. Pentru că el a inventat FOTBALUL COMPUTERIZAT cu mulți ani înainte ca acest lucru să devină o realitate a fotbalului de pretutindeni. Avem impresia că despre Mircea Lucescu s-a spus tot. În realitate s-a spus puțin. O mică parte din ceea ce se știe mai puțin este aceasta: Între 1991 și 1996 a antrenat Brescia. Echipa lombardă a renăscut din sudoarea și inspirația lui Lucescu. A adunat în jurul lui o echipă de specialiști care au pus la punct un program care ar fi putut să se numească așa: «Tot ce ați fi vrut să știți despre fotbal, dar n-ați îndrăznit niciodată să cereți».

mircea-lucescu-dinamo-kiev

Cei patru specialiști puși la treabă de Lucescu adunau în fiecare zi o cantitate incredibilă de informații și coordonate din meciurile adversarelor, supuse unei analize microscopice a fiecărui jucător, atât individual, cât și în ansamblul echipei. Fiecare pasă, fiecare mișcare pe teren și fiecare acțiune căpăta o altă valoare în funcție de direcție sau eficiență:

– pasă verticală, lungă, orizontală, greșită, utilă, scurtă, în spate, finală
– recuperare, accelerare, lovituri libere, șuturi, faulturi, centrări, schimb de direcție…

În total 47 de tipuri diferite de acțiune care erau încadrate în 50 de zone diferite ale terenului de joc. Pentru fiecare meci care urma, Lucescu avea la dispoziție o cantitate de informații despre adversar, cum niciun alt antrenor nu putea avea. Ultrașilor de la Kiev le transmitem aceste gânduri: vă apreciem pentru felul cum vă susțineți echipa!

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Gică Hagi, mesaj aniversar pentru Mircea Lucescu. “Antrenor, manager, mentor”

Așa suntem și noi. Dincolo de asta, și noi și voi suntem «dinamoviști». Știm ce înseamnă rivalitate.  Dar să știți că Mircea Lucescu merită să fie apreciat și respectat. Nu rivalitatea a fost cea prin care a dominat fotbalul din Ucraina atâția ani, ci valoarea lui.

Prețuiți-l pe Lucescu, sau dacă nu, DAȚI-NI-L ÎNAPOI! Fie la Kiev, fie la București, DINAMO ARE NEVOIE DE IL LUCE CA DE LUMINĂ!
SĂ NE TRĂIEȘTI VEȘNIC, NEA MIRCEA! Vom avea noi grijă ca numele tău să fie etern”, este comunicatul ultrașilor câinilor. 

CITEȘTE ȘI –>> Lovitura pe care ar fi putut să o dea Gigi Becali! Pregătise 3 milioane de euro pentru el

dinamopostaremircea lucescutratamentdinamo kievfanirealitatea