Mesajul de încurajare pentru naționala lui Rădoi de la un fost selecționer: „Au fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 22 iulie 2021, ora 18:00,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Emil Săndoi a urmărit partida de la Kashima cu sufletul la gură, așa cum a făcut-o și la meciurile selecționatei de tineret din urmă cu doi ani care ne-au adus calificarea după mai bine de o jumătate de secol la Jocurile Olimpice. 

Iar fostul selecționer al naționalei U21 a evidențiat punctele forte care au contribuit la obținerea succesului la limită.
„Le-am ținut pumnii, au fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Chiar dacă în anumite momente Hondurasul a punctat la impresia artisitică. Am fost pragmatici, a fost un sistem neobișnuit pentru noi, dar Mirel l-a pus bine în practică, cu jucătorii pe care i-a avut la dispoziție.
S-au adaptat foarte bine la sistemul pe care l-a impus Mirel. Ca și ocazii clare, am avut și noi în prima repriză și în a doua parte. Dar per total e o victorie meritată. A fost o echipă disciplinată, puține greșeli pe faza defensivă, în rest foarte echilibrați pe teren, ne-am dublat foarte bine. Și din punctul de vedere al efortului ne-am suplinit foarte bine”, a fost comentariul antrenorului Chindiei, pentru TVR. 
Sursă foto: Profimedia
România este singura reprezentantă a Europei care a câștigat la debutul în acest turneu final olimpic. Germania și Franța au au pierdut, Spania a obținut doar o remiză.
„Am fost o echipă greu de răpus astăzi. Golul l-am dat după o greșeală copilarească a adversarului. Și portarul lor a avut puțină vină. Puteam să ne și desprindem mai mult pe tabela de marcaj. Nu cunosc valoarea echipelor din această grupă, individual nu știu nici de Honduras, nici de Coreea de Sud, nici de Noua Zeelandă.
Mirel are posibilitatea să vadă un rezumat, să observe calitățile individuale ale adversarului și abia apoi trebuie făcută strategia. Așadar nu sunt în măsură să pot avea aici o părere. Noi am crescut odată cu echipa de tineret și uite că ne reprezintă frumos și acum. Importante sunt cele trei puncte, șansele sunt foarte mari la o calificare când începi cu o victorie. Și dacă, Doamne ferește faci un pas greșit, ai de unde să remontezi”, a încheiat Săndoi. 
realitatearomaniaturneu olimpicsandoi