EURO 2020 | Mesajul încurajator transmis de Eriksen de pe patul de spital: „Nu mă voi da bătut”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 14 iunie 2021, ora 10:34,
ERIKSEN
ERIKSEN

A doua zi după cumpăna incredibilă din viața sa, Christian Eriksen a vrut să vorbească lumii întregi care a fost șocată de clipele teribile prin care a trecut mijlocașul de doar 29 de ani. 

După ce medicii l-au stabilizat, iar fotbalistul a fost transportat în siguranță într-un spital din Copenhaga, nordicul a oferit prima declarație după clipele de coșmar trăite în timpul partidei Danemarca – Finlanda.

„Vă mulțumesc! Nu mă voi da bătut! Mă simt mai bine acum, dar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine”, au fost cuvintele danezului, citat de Gazzetta dello Sport. 

Eriksen s-a prăbușit pe teren în minutul 43 al confruntării din grupa B a turnelui final disputată sâmbătă și care a fost întreruptă mai bine de o oră în urma situației neprevăzute. Eriksen a fost cel care le-ar fi transmis coechipierilor săi să accepte reintrea pe gazon, în aceeași zi. Selecționerul nordicilor consideră că hotărârea luată a fost una neinspirată.

“Tipic, Christian era îngrijorat pentru familia sa şi pentru noi. Ne-a întrebat cum ne simţim. Asta arată generozitatea sa şi ce fel de om este. I-ar plăcea ca noi să jucăm.Christian este un fotbalist, el simte că ar putea juca. Se simte bine când este aproape de fotbal. A fost plăcut să îi vedem zâmbetul.

Privind în urmă, cred că a fost greşit să li se ceară jucătorilor să aleagă între aceste scenarii.Ei nu ştiau dacă şi-au pierdut sau nu prietenul lor cel mai bun.Am sentimentul că nu ar fi trebuit să jucăm,ar fi trebuit să mergem la autocar şi să plecăm acasă. A fost o decizie grea. Jucătorii au fost nevoiţi să ia o decizie, ştiu că este dificil, dar am sentimentul că a fost greşit”, a precizat Kasper Hjulmand. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | VERDICT DUR ÎN PRIVINȚA VIITORULUI LUI CHRISTIAN ERIKSEN: „SUB NICIO FORMĂ NU VA MAI JUCA!”

eriksendanemarcaclipe de cosmarrealitateakasper hjulmandmesaj