Mesajul lui Pele de pe patul de spital! Ce îl mai ține în viață pe fostul mare fotbalist brazilian

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 04 decembrie 2022, ora 08:52,
Pele
Pele

Aflat pe un pat de spital, aproape de sfârșitul vieții, fostul mare fotbalist brazilian a transmis fanilor un medaj.

Fiecare mesaj plin de iubire pe care îl primesc de la voi mă încarcă cu energie”, a transmis Pele

Considerat de mulți drept cel mai mare foltbalist din toate timpurile, Pele este internat de marți la Spitalul Albert Einstein din Sao Paolo.

Într-un mesaj transmis prin intermediul unei rețele de socializare, el a anunțat că este puternic și are multă speranță.

Prieteni, vreau să rămâneți calmi și pozitivi. Sunt puternic, plin de speranță și urmez tratamentul ca până acum. Vreau să mulțumesc întregii echipe medicale și asistentelor pentru toată grija pe care mi-au purtat-o.

Am încredere în Dumnezeu, iar fiecare mesaj plin de iubire pe care îl primesc de la voi mă încarcă cu energie.

La fel și meciurile Braziliei de la Campionatul Mondial! Vă mulțumesc pentru tot”, este mesajul de pe contul de instagram al lui Pele care, în primele 9 ore, a adunat 1.000 de aprecieri pe minut.

În 2021 i-a fost depistat un cancer la stomac, în septembrie a fost operat, iar ulterior a început chimioterapia.

Din păcate, Pele, care pe 23 octombrie a împlinit 82 de ani, nu mai răspunde la tratament. Ca urmare, chimioterapia a fost suspendată, iar pacientul beneficiază de îngrijire paliativă, un tratament ce ameliorează durerile unei boli dificile, fără însă să vindece ceva, și care este administrat celor aflați în stare foarte gravă, aflați spre sfârșitul vieții.

pele