Mihai Stoica regretă cedarea lui Alexandru Crețu, jucătorul Craiovei: „Unii nu au înţeles nimic, deci e incredibil aşa ceva!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022, ora 16:32,
ALEXANDRU CREȚU. Sursa foto: sportpictures.eu
ALEXANDRU CREȚU. Sursa foto: sportpictures.eu

Alexandru Crețu a semnat cu FCSB în vara anului 2021, dar după doar câteva partide, jucătorul român a fost pus pe liber de bucureșteni.

Ulterior, Crețu a semnat cu CSU Craiova, acolo unde a devenit o piesă importantă în angrenajul echipei. Iată ce a spus Mihai Stoica despre pierderea lui Crețu.

„Unii nu au înţeles nimic, deci e incredibil aşa ceva!”

„Eu cunosc câţiva jucători de la Craiova şi ştiu… Spre exemplu Creţu. Am lucrat puţin cu el, dar l-am cunoscut ca om mai ales. Ca fotbalist, da… Unii nu au înţeles nimic, deci e incredibil aşa ceva. Am văzut comentariu «bă, ăsta se dă că ştie şi nu ştie cine e Creţu». Îl ştiu pe Creţu de când a apărut în fotbal, nici nu se bărbierea când l-am văzut prima dată, bineînţeles. Și ştiu toată echipa în care a jucat, şi la Iaşi, şi la echipa naţională.

Doar că nu îl ştiam cu asemenea valenţe ofensive. Eu l-am văzut jucând şi am văzut şase meciuri ale lui Creţu din Slovenia. Juca închizător, niciodată nu avea apariţiile astea.

Acum nu mai joacă închizător, joacă inter, dar apare vârf. Bineînţeles (n.r. că e mâna lui Rădoi), cum Reghecampf a avut un merit extraordinar când i-a schimbat poziţia lui Baiaram. Mirel Rădoi are un merit formidabil cu schimbarea poziţiei şi orientării tactice ale lui Creţu. Apare acolo… Ai zis golurile marcate, cu Botoşani a intrat în minutul 76, ceva de genul, a marcat în prelungiri, gol de trei puncte, cu U Cluj, gol de trei puncte, după ce rataseră penalty, nu era uşor meciul ăla.

Dă gol în Giuleşti, dă acum (n.r. cu Chindia). Îi lua calităţile (n.r. dacă îl punea fundaş central în locul lui Screciu după eliminare), a mai jucat acolo, acolo cred că are cele mai multe meciuri jucate. Acolo juca, a jucat şi fundaş dreapta la Iaşi. Creţu e un jucător care îţi dă soluţii, fotbalul românesc încă mai are jucători care te pot surprinde la 30 de ani”, a declarat Mihai Stoica, conform orangesport.ro.

alexandru cretufcsbmihai stoicacsu craiova