Mihai Stoichiță vrea cu Ungaria în preliminariile CE 2024: „Nu cred că este mare diferenţă între noi”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 08 octombrie 2022, ora 10:37,
Mihai Stoichiță
Mihai Stoichiță

Duminică are loc la Frankfurt tragerea la sorţi pentru preliminariile CE 2024. România se află în a treia urnă valorică.

Obiectivul României este calificarea la CE 2024

Competiția va fi organizată peste 2 ani, între 14 iunie și 14 iulie, în 10 orașe. 9 dintre ele, Berlin, Dortmund, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Koln, Leipzig, Munchen și Stuttgart, au organizat meciuri și la CM 2006. Ultimul pe listă este Dusseldorf.

Mihai Stoichiţă, director tehnic în cadrul FRF, a plecat la Frankfurt, declarând că Ungaria ar fi un adversar bun pentru „tricolori” în preliminariile pentru EURO 2024.

Plec cu speranţa calificării. Să dea Dumnezeu să cădem bine, deși nu îmi mai dau seama ce înseamnă bine. Nu mă gândesc la posibili adversari, nu mă întrebaţi, nu am preferinţe, nu îmi fac calcule, cred că trebuie să ne uităm mai mult, în momentul în care suntem, la echipa noastră.

Calificarea clar este un obiectiv pentru… pentru ce a rămas Edi? Să califice echipa, ăsta e obiectivul lui. E normal să fie aşa”, a declarat Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță ar vrea un duel cu Ungaria în preliminariile CE 2024

Până la urmă, oficialul FRF a spus numele unui eventual adversar. „Nu ar fi rău cu Ungaria, eu zic că ar fi bine cu Ungaria. Nu e vorba numai de motivaţie, dar nu cred că este mare diferenţă între noi şi unguri, chiar dacă ei în ultima vreme au avut performanţe mai bune decât noi. Fotbalistic vorbind, nu cred că e o aşa mare diferenţă între noi şi unguri.

Eu sper ca restartul să fi fost ultimele două meciuri şi de acum încolo să fie o normalitate, nu să mai fie un restart, să fie o normalitate, asta e ce îmi doresc. Restartul cred că a avut loc. Câte restarturi să dăm? Ăsta a fost restartul, cred eu, Finlanda şi Bosnia.

Am văzut că putem, ne-am demonstrat nouă înşine că putem, fotbaliştii şi-au demonstrat, antrenorii şi-au demonstrat că avem o echipă care poate, atunci nu trebuie să îţi lipsească încrederea în viitor”, a declarat oficialul FRF.

În precedenta ediție a Ligii Națiunilor, încheiată pe 27 septembrie, România a retrogradat în a treia serie valorică a competiției, în timp ce Ungaria s-a clasat pe locul 2 în Grupa A3, cu 10p, după Italia (11 p), dar înaintea Germaniei (7p) și Angliei (3p), ultima retrogradând.

Ungaria a fost revelația competiției, după ce a învins Anglia de două ori (1-0 acasă și 4-0 în deplasare) și a luat 4p Germaniei (1-1 acasă și 1-0 în deplasare).

mihai stoichitaGermania 2024Campionatul European 2024