Mihai Teja a demisionat la FC Botoșani: „Nu îmi place să lucrez unde nu mai există încredere în munca pe care o fac”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 10 noiembrie 2022, ora 13:47,
Mihai Teja a adunat 18 meciuri în toate competiţiile pe banca tehnică la FC Botoșani (16 în campionat şi 2 în Cupa României), acumulând 5 victorii, 7 egaluri şi 6 înfrângeri
Mihai Teja a adunat 18 meciuri în toate competiţiile pe banca tehnică la FC Botoșani (16 în campionat şi 2 în Cupa României), acumulând 5 victorii, 7 egaluri şi 6 înfrângeri

Antrenorul Mihai Teja a anunțat că pleacă de la FC Botoșani, echipă la care fusese instalat la jumătatea lunii iunie.

Mihai Teja a plecat de la FC Botoșani, deoarece ratat unul dintre obiectivele autoimpuse

El a devenit al 10-lea antrenor care pleacă în acest sezon al Superligii și și-a anunțat plecarea în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat alături de președintele clubului, Cătălin Anton.

Îmi pare rău că mă aflu în această ipostază. Este un moment greu, pentru că am avut aproape 6 luni alături de conducere și jucători și m-am simțit foarte bine.

Am decis lucru acesta după meciul din Cupa României, de la Mioveni. Unul dintre obiectivele mele personale, nu impuse de conducere, era Cupa României. M-a deranjat foarte tare că am pierdut și nu mai avem șanse.

Îmi doream extrem de mult să câștigăm acel meci și să mergem pe două fronturi. În campionat mai sunt șanse, păentru că echipele sunt despărțite de puține puncte.

Îmi doresc ca echipa să câștige luni. Am transmis asta și jucătorilor și fostului meu antrenor secund, care acum se va ocupa de echipă.

Obiectivul de a accede în play-off a fost autoimpus de mine și de jucători, pentru că doream să ne depășim. Știam că nu va fi ușor și lucrurile nu sunt simple, dar, prin munca pe care am depus-o ne-am dorit foarte mult să fim acolo”, a spus Mihai Teja.

Nu îmi place să lucrez unde nu mai există încredere în munca pe care o fac”, a spus Mihai Teja

Mihai Teja a adunat 18 meciuri în toate competiţiile pe banca tehnică a echipei moldovene (16 în campionat şi 2 în Cupa României), acumulând 5 victorii, 7 egaluri şi 6 înfrângeri. El îl înlocuise pe Marius Croitoru la FC Botoşani.

Pentru că nu mi-am îndeplinit acest obiectiv, am decis că este mai bine să mă retrag. Poate lucrurile vor merge mai bine pentru echipă și sper ca în campionat lucrurile să stea altfel, iar jucătorii să-și îndeplinească obiectivul de a intra în play-off.

Trebuie să fim realiști și să punem că nu va fi ușor. Dacă ne uităm în clasament, șase dintre echipe merită și din punct de vedere valoric și financiar să fie acolo. Dar nimic nu este imposibil.

l-am informat pe domnul Iftime (n.r. – patronul Valeriu iftime), căruia îi mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-a dat. De asemenea, le mulțumesc domnului președinte Anton, celorlalți acționari.

Nu îmi place să lucrez acolo unde nu mai sunt dorit sau nu mai există încredere în munca pe care o fac. Tot timpul trebuie să ai un sprijin ca să mergi mai departe, mai ales în momentele grele.

Eu așa am simțit că trebuie să fac și sper să fie cel mai bine pentru echipă”, a mai precizat Teja, amintind că a vrut să plece imediat după meciul cu CS Mioveni.

FC Botoşani ocupă locul 12 în Superligă după 17 etape, cu 19 puncte din 16 partide. Mihai Teja a mai antrenat anterior “U” Cluj-Napoca, naţionala U21, Dinamo, Pandurii, Gaz Metan, FCSB, Poli Iaşi şi FC Voluntari.

mihai tejasuperliga