Mikaela Shiffrin se luptă cu recordurile! A ajuns la două de victorii de o performanță istorică

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 18:00,
Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin

Schioarea americană Mikaela Shiffrin a câştigat proba de slalom uriaş disputată în staţiunea italiană Kronplatz, din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin.

Mikaela Shiffrin a obținut a 84-a victorie din carieră, dintre care 19 la slalom uriaș

În urma acestui rezultat, ea a obţinut a doua victorie consecutivă după cea de marţi la slalom uriaş şi a 84-a din carieră.

După ce a egalat-o la începutul lui ianuarie pe compatrioata ei Lindsey Vonn cu cele 82 de victorii ale sale, Shiffrin a dus recordul feminin la 84 de victorii, la doar două succese de recordul absolut al suedezului Ingemar Stenmark (86).

Shiffrin a fost cronometrată după două manşe cu 2:03,28, fiind urmată în clasament de norvegianca Ragnhild Mowinckel la 82 şi de suedeza Sara Hector la 1sec19.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, Shiffrin se menţine lider cu 1.517p, urmată de elveţianca Lara Gut-Behrami (906) şi slovaca Petra Vlhova (896).

Și în clasamentul de la slalom uriaş Shiffrin este pe primul loc, cu 600p, urmată de Behrami (482) şi italianca Marta Bassino (451).

Următoarele două probe în circuitul mondial feminin, de slalom, sunt prevăzute weekend-ul viitor în staţiunea cehă Spindleruv Mlyn.

schiIngemar StenmarkMikaela Shiffrin