Ministrul Eduard Novak, reacție tranșantă în legătură cu stadionul Arcul de Triumf: „Trebuia să fie o bază pentru sportul românesc”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022, ora 20:05,
Stadionul Arcul de Triumf. Foto: Profimedia
Stadionul Arcul de Triumf. Foto: Profimedia

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a vorbit, miercuri, despre situația stadionului Arcul de Triumf.

Novak a declarat că speră ca echipele din Liga 1 să poată evolua cât de curând pe arena de lângă Mănăstirea Cașin, care a fost gândită ca o bază pentru sportul românesc.

“Arcul de Triumf, aşa cum am spus de la început, trebuia să fie o bază pentru sportul românesc, rugby, fotbal şi alte sporturi. Din păcate, parcurgem o perioadă birocratică. Deocamdată am avut nişte protocoale şi cu FRF şi cu FRR, de folosinţă gratuită, dar în curând sperăm să înfiinţăm acest centru naţional sportiv, care să administreze această bază. La avize, la ministere, acolo se împotmolesc lucrurile. Sper că cât de curând (n.r.: să fie echipele din Liga 1 pe Arcul de Triumf), a spus Eduard Novak, potrivit digisport.ro.

„Singura şansă pentru bazele sportive din România este descentralizarea. Suntem singurul minister care avem elaborată legea sectorială pentru descentralizarare, pe toate sectoarele şi cred că doar aşa bazele sportive vor fi administrate bine, au şansa de a fi reablitate şi nu Ministerul să ţină toate bazele şi 80-90 la sută din bugetul nostru să îl cheltuim pe administrare. Către primăria Capitalei (n.r.: Arcul de Triumf ar urma să fie administrat de primărie)”, a mai spus Eduard Novak.

Eduard Novakarcul de triumf