Ministrul MTS a făcut marele anunț! România va adopta modelul de succes al Ungariei din sport

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 14 septembrie 2021, ora 20:11,
Eduard Novak, MTS
Eduard Novak, MTS

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a oferit ultimele detalii despre implementarea strategiei maghiare de către România!

Sportul din țara vecină a înregistrat reale progrese în ultima perioadă, iar principala cauză a acestor performanțe este reprezentată de premierul Viktor Orban, care a pus foarte mare accent pe toate disciplinele din Ungaria. Acest proiect a fost adoptat deja și de către România, iar Eduard Novak a dezvăluit că are toată susținerea din partea prim-ministrului și până în momentul de față au fost aprobați toți pașii.

„Domnul Hagi se inspiră din sistemul maghiar, acolo e un program numit TAO. Din taxele plătite de firme către ANAF, în Ungaria, o parte din taxe se duc spre sport. Aceste bugete pot fi accesate în baza unor programe. Asta a ajutat la creșterea bugetelor federațiilor. Noi avem deja tradus acest document, sunt 300 și ceva de pagini. Vrem să punem în aplicare acest memorandum care e semnat de finanțe și de toată lumea. E singura șansă. Dacă nici acum, atunci când?

Vom băga și fotbalul în strategia noastră, în programul nostru TAO. Dacă ne uităm la academii și cine are rezultate vedem că sunt academiile unde sportivii sunt centralizați. Uitați-vă la Csikszereda, la Viitorul. Sunt modele de urmat. Noi, dacă vom sprijini fotbalul, o vom face la nivelul academiilor.

Eu cred că avem maximă susținere din partea premierului, chiar dacă venim după o perioadă de pandemie. El a venit cu propunerea să găsim o soluție pentru a implica zona privată. I-am zis că avem o soluție. E om de finanțe, cunoaște foarte bine situația. Sportul are sprijin cât n-a avut niciodată. Noi tot ce am cerut a fost aprobat. Sportul e un ambasador al României”, Eduard Novak, la ProSport.

Citește și EDUARD NOVAK A CÂȘTIGAT PRIMA MEDALIE A ROMÂNIEI, LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA TOKYO

declaratiirealitateasportEduard Novak