Mircea Lucescu a anunțat unde își va disputa Dinamo Kiev meciurile de acasă: „Vor veni mulți suporteri ucraineni/ Va fi ca acasă!”. Ce a declarat tehnicianul român!

Articol de Mihai Dragomir - Publicat sâmbătă, 14 mai 2022, ora 15:34,
Mircea Lucescu. Foto: Profimedia
Mircea Lucescu. Foto: Profimedia

În contextul războiului din Ucraina, care continuă și acum, fotbalul și orice alt domeniu au fost oprite în țara vecină. Astfel, Dinamo Kiev este nevoită să își găsească o „casă” unde să poată juca meciurile din cupele europene. Mircea Lucescu ar fi făcut marele anunț despre locul unde va juca Dinamo Kiev.

În cadrul turneului inițiat de Dinamo Kiev, unde echipa dispută „meciuri de pace” cu formații europene, ucrainenii au fost impresionați de atmosfera de la amicalul cu Legia Varșovia (3-1), iar Polonia pare țara cea mai potrivită pentru meciurile de acasă ale echipei din Kiev.

Mircea Lucescu: „Polonia are o mulțime de stadioane grozave, este o țară mare!”

„Polonia este un loc grozav pentru astfel de meciuri. Aici este o atmosferă fotbalistică grozavă și, cel mai important, acum sunt mulți ucraineni în Polonia. Desigur, ar fi mai bine să jucăm la Kiev, dar dacă acest lucru se va dovedi imposibil, vom juca în Polonia. Sunt sigur că la astfel de meciuri ar veni mulți suporteri ucraineni și ne-am simți ca acasă. Acest lucru ar fi foarte important atât pentru Dinamo Kiev, cât și pentru Ucraina.

Polonia are o mulțime de stadioane grozave, este o țară mare. Sunt sigur că și Șahtior va putea juca aici

Dar, după cum am spus, cel mai bine ar fi să joci la Kiev. În plus, i-am sugerat președintelui clubului să începem pregătirea pentru sezonul următor la Kiev. Pentru a arăta că nu ne este frică. Dar dacă va fi imposibil să jucăm meciuri acolo, vrem să jucăm în Polonia. Și meciuri de calificare, și în faza grupelor, dacă reușim să ajungem acolo”, a spus Mircea Lucescu, conform sport.ua.

Cel mai recent succes al lui Dinamo Kiev în meciurile amicale, este cel de ieri, 3-0 împotriva echipei Flora. Cea mai răsunătoare victorie din turneul amical a fost cel de pe terenul Borussiei Dortmund (3-2), disputat pe 26 aprilie.

 

 

#dinamokiev#mircealucescu