Mircea Lucescu, invitat la Roma. Favoritele lui „Il Luce” la EURO

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 11 iunie 2021, ora 12:21,
Euro 2020 Trophy Tour – London
Euro 2020 Trophy Tour – London

Federaţia din Turcia l-a invitat pe Mircea Lucescu la Roma pentru meciul de deschidere de la EURO 2020. Naţionala din Ţara Semilunei va întâlni Italia în partida de deschidere a turneului final.

Selecţioner al Turciei în perioada 2017-2019, Lucescu a ajutat reprezentativa să traverseze un moment delicat, de schimb al generaţiilor. Turcii nu au uitat de meritele fostului selecţioner, iar Lucescu a onorat invitaţia şi a plecat la Roma pentru meciul de deschidere.

Foto: Herman Dingler/Orange Pictures (Profimedia)

„Sunt foarte mulţi jucători promovaţi de mine, tot schimbul făcut acolo se datorează acelui an şi jumătate în care au fost folosiţi jucători tineri pe care i-am găsit în echipe mici, dar acum joacă în echipe mari, sunt campioni în Franţa, în Italia. Un an şi jumătate important pentru viitorul naţionalei Turciei. Au o echipă competitivă, au învins Olanda, Franţa, destul de uşor, sunt calificaţi, este o echipă tânără, de ce nu? Pe de altă parte, Italia are jucători care vin dintr-un campionat foarte tehnic şi tacticizat, ştiu să câştige.

Normal că ţin cu Turcia, sunt jucători cu care încă mai corespondez din când în când. Ţin normal şi cu Ucraina, şi aici sunt unsprezece jucători în lotul echipei naţionale, vom vedea câţi vor juca” – a explicat Lucescu la plecarea spre Roma.

 

Italia – Turcia, meciul de deschidere de la EURO 2020, se va juca pe Stadio Olimpico, diseară de la ora 22:00. Din Grupa A mai fac parte Ţara Galilor şi Elveţia.

CITEŞTE ŞI: EURO FĂRĂ ROMÂNIA! STELEA, REALIST: „DIN PĂCATE, NU MERITĂM!”

 

 

 

 

stadio olimpicoRomameci de deschidereucrainaturcia italiaeuro 2020mircea lucescu