SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Mircea Lucescu, primul în lume! Topul select în care este peste Ancelotti sau Mourinho

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat marți, 14 septembrie 2021, ora 15:34,
MIRCEA LUCESCU
MIRCEA LUCESCU

Mircea Lucescu se află într-un top select al antrenorilor, peste nume uriașe care au scris istorie de-a lungul anilor în fotbalul mondial.

Tehnicianul de 76 de ani debutează în această seară cu Dinamo Kiev într-un nouă ediție de Liga Campionilor, cu portughezii de la Benfica, în Grupa E, de la ora 22:00. Va fi cel de-al 16-lea sezon al lui ”Il Luce” pe banca unei formații din competiția numărul unu la nivel de cluburi.

Totodată, va bifa și cea de-a 110-a prezență ca antrenor în Champions League, capitol la care este peste Louis Van Gaal, Marcello Lippi sau Fabio Capello.

Totuși, nu aceasta este cu adevărat marea performanță. Mircea Lucescu este primul într-un clasament al antrenorilor din activitate cu cele mai multe meciuri din lume. Federaţia de Istorie şi Statistică a Fotbalului a dezvăluit ierarhia tehncienilor cu cel puțin 1000 de meciuri în palmares, iar fostul selecționer al României este lider detașat, cu 1434 de meciuri.

Sursa foto: Federaţia de Istorie şi Statistică a Fotbalului

Acesta este urmat de nume precum Carlo Ancelotti  (locul 5) sau Jose Mourinho (locul 8), care numai ce a bifat numărul de 1000 de meciuri. Lider all-time, inclusiv antrenorii deja retrași, este legendarul Sir Alex Ferguson, cu 2155 de partide.

CITEȘTE ȘI –>> CARE ESTE STAREA DE SĂNĂTATE A LUI MIRCEA LUCESCU, DUPĂ A 24-A ZI PETRECUTĂ ÎN SPITAL

sir alex fergusonliga campionilorAncelottimircea lucescurealitateamourinho