Misiune clară pentru Marius Șumudică în Gruia: „El şi liderii vestiarului trebuie să aibă aceleaşi idei!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat marți, 20 iulie 2021, ora 22:10,
Marius Sumudică, sursa-Digi Sport
Marius Sumudică, sursa-Digi Sport

Tehnicianul în vârstă de 50 de ani pare că întâmpină dificultăți în a-și impune filozofia la CFR Cluj, o echipă total schimbată față de perioada lui Dan Petrescu sau Edi Iordănescu!

Au apus vremurile în care campioana României era o formație greu de desfăcut, în ceea ce privește linia defensivă, și care încasa foarte puține goluri. Acum, „feroviarii” trăiesc periculos fiecare partidă, iar atât pierderea Supercupei, cât și returul cu Borac Banja, victoria cu FC U Craiova, dar și meciul de astăzi din Gibraltar i-au făcut pe susținătorii CFR-ului să stea cu sufletul la gură.

Ioan Andone, fostul antrenor din Gruia, a vorbit despre prestația ardelenilor din meciul cu Lincoln Red Imps. „Fălcosul” a dezvăluit că a mers să vadă pe viu duelul din Gibraltar, asta deoarece se afla în concediu prin apropiere. Andone consideră că atât condițiile meteorologice, cât și gazonul au reprezentat un obstacol pentru CFR, însă este de părere că Marius Șumudică trebuie să discute în amănunt cu jucătorii săi despre ceea ce așteaptă de la ei.

”Eram la Marbella şi fac puţin până aici. A fost o plimbare scurtă şi am vrut să văd CFR-ul. Au fost mulţi români la meci. E un vânt care te incomodează mai mult decât terenul. S-a şi văzut diferenţa cum a jucat campioana din Gibraltar în prima repriză. Portarul nu putea degaja mai mult de 40 de metri. În repriza a doua, au câştigat cu şansă, dar era normal ca CFR să-şi revină. Cred că şi schimbarea Chipciu-Costache a contat. Trebuie să le dea de gândit, dar e o victorie. Eu cred că va fi alt meci pe iarbă, la Cluj.

Să discutăm real ce am văzut. Au încercat să iasă cu pasă lungă de-acolo, strategia asta nu a fost bună. N-au putut să le facă probleme. Mă aşteptam la mai multe de la CFR în prima repriză, într-adevăr. Cred că i-au tratat puţin de sus. Dar terenul sintetic, vântul, au avut şi ei doi-trei jucători de calitate, nu a fost o întâmplare. Ştiu să profite de terenul propriu, unul care a fost infernal. E greu să te adaptezi când tu faci un antrenament, două.

Şumudică trebuie să clarifice clar cu echipa lui. Ei trebuie să ştie ce-şi doreşte antrenorul de la ei, filosofia lui. El şi liderii vestiarului trebuie să aibă aceleaşi idei. Şumudică trebuie să-şi impună ideile sale şi jucătorii să fie de acord cu ele. Să creadă în ele” a mărturisit Andone, imediat după meci, la Telekom Sport.

Citește și CONDUCEREA CFR-ULUI PUNE PRESIUNE PE ȘUMUDICĂ: „MAI ARE DE LUCRAT!”

lincoln redcfr clujdeclaratiirealitateaioan andonesumudicaliga campionilor