Motivul pentru care Gigi Becali nu şi-a primit banii înapoi de la Clinceni: ,,Suma nu poate fi restituită din cauza asta”

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 11 mai 2021, ora 18:54,
gigi becali

Gigi Becali s-a declarat foarte nervos după ce FCSB s-a încurcat cu Academica Clinceni, în play-off, scor 2-2, în etapa a 7-a.

După ce formaţia sa a remizat cu ilfovenii, Becali şi-a adus aminte că a investit bani la Clinceni pe când echipa era în Liga a 2-a, iar cei de aclo nu i-au mai înapoiat.

Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, a reacţionat şi el după spusele lui Gigi Becali. Acesta spune că banii daţi de Becali la echipa ilfoveană nu mai pot fi recuperaţi, deoarece aceştia au fost daţi sub formă de donaţie.

,,În 2018 am făcut o asociație cu FCSB. Am fost chemat la palat, la domnul Becali, într-un alt context, și acolo mi-a venit o idee, pe care le-am pus-o pe masă. Era de față și Mihai Stoica.

Să ne cedeze nouă jucătorii tineri, de perspectivă, să aibă un fel de satelit la liga secundă. Atunci, Mihai Stoica ne-a zis că nu prea au jucători, că abia demaraseră proiectul cu Academia. Până la urmă, ne-au trimis 9 jucători, printre care Robert Ion, Horșia, Nicola, Cristi Dumitru. Am stabilit, de comun acord, că facem jumătate-jumătate cheltuielile, iar pentru cei 9 ei achitau în jur de 15.000 de euro lunar, cu tot cu taxe și impozite. Noi aveam 2 membri asociați, ei doi membri asociați, pe Ionuț Luțu și încă o persoană.

Şi am promovat, deși nimeni nu se gândea că putem reuși așa ceva. În acel moment, nu mai puteam continua în acea formă și cei de la FCSB au fost nevoiți să se retragă din asociație. Am făcut un calcul și suma cheltuită de FCSB a fost undeva la peste 300.000 de euro și se punea problema să le dăm banii înapoi, doar că în acel moment eu le-am spus celor din club că o donație nu poate fi restituită, sub o formă legală, că n-avem cum. Ulterior, m-am întâlnit și cu avocatul FCSB, Dan Idita, iar reacția lui a fost exact aceeași: nu poate fi restituită o donație fiindcă de-asta se numește donație.

Stați puțin, că mai e ceva de spus. Când FCSB a ieșit din asociație, Gigi Becali l-a luat pe Șut. A zis că e echipa lui, că el a creat-o și că o să ia ce jucător vrea. Și l-a luat pe Șut.”, a declarat Adrian Budeanu, primarul Clinceniului, potrivit GSP.

Citeşte şi Declarația care pune pe jar echipele din Liga 1! Gigi Becali: “Normal, Clinceni este echipa mea și acum”

adrian budeanuplay offbanifcsbclincenigigi becali
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”