SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Motivul pentru care FRF nu găsește selecționer: „Mulţi nu vor să-şi rişte imaginea și să preia acum!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 25 noiembrie 2021, ora 11:05,
România
România

Prima reprezentativă a rămas fără antrenor după preliminariile CM 2022, asta după ce Mirel Rădoi a decis să nu își mai prelungească înțelegerea cu cei din Federație!

Astfel, în acest moment, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță se află în căutarea unui selecționer, însă întâmpină dificultăți după refuzurile lui Gică Hagi și Răzvan Lucescu. Fostul mare atacant al Craiovei, Rodion Cămătaru, consideră că tehnicienii de valoare nu vor să își strice imaginea preluând România, care se află într-un moment greu în momentul de față. Totodată, Cămătaru îl propune pe Ladislau Boloni pentru banca tehnică a tricolorilor.

„În fotbalul românesc lipsesc jucătorii de valoare. Toţi antrenorii care au beneficiat de rezultate bune au avut şi jucători de valoare. Dacă ne uităm la cei care joacă acum în afara ţării şi unde activează, nu prea găsim să-mi dai exemple de fotbalişti mari, care joacă la echipe mari. Asta spune multe.

Un antrenor, când vine la echipa naţională, vine să-i mai înveţe fotbal? Nu. În 3-4 zile jucătorii îşi spun valoarea. Am jucat 11 ani în echipa naţională şi niciodată nu m-a învăţat selecţionerul cum să dau cu piciorul în minge. E ca la un doctorat, nu mergi acolo ca să înveţi cât fac 2 cu 2. Se bate monedă şi pe antrenori, dar noi trebuie să creştem calitativ jucătorii şi nivelul fotbalului.

Nu prea mai ies jucători de certă valoare. Poate că unii îşi pierd din motivaţie la o anumită vârstă. Nu ştiu care-i cauza, dar nu producem. La fotbal niciodată nu se schimbă jucătorii. Primul care se schimbă este antrenorul. E mult mai uşor să fie aşa şi să zici că se poate crea un şoc, un moment de revenire. Rădoi şi-a anunţat plecarea, am văzut că are un cuvânt şi nu cred că şi-l încalcă.

Am văzut că se caută alt selecţioner, iar acesta este este foarte greu de găsit. În momentul de faţă, neavând o echipă competitivă, mulţi nu vor să-şi rişte imaginea şi să o preia în momente de genul ăsta. Eu zic că trebuie abordat unul: Boloni. Este un antrenor bun, care a mai fost şi ştie fotbal. Altfel, nu prea văd cine. Şi Răzvan Lucescu la fel, dar el a refuzat. E dificilă problema” a declarat Cămătaru pentru Gazeta de Sud.

Citește și CE MESAJ I-A TRANSMIS GICĂ HAGI LUI RĂZVAN BURLEANU ÎN PRIVINȚA NOULUI SELECȚIONER: „DOUĂ LUCRURI I-AM SPUS!”

realitateaechipa nationalaromaniarodion cămătarufrfselectionerdeclaratii