Motivul pentru care Istvan Kovacs a fost de 7 ori rezervă la CM: „Nu se merge pe diversitate, se merge pe politic”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 decembrie 2022, ora 12:35,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat de 7 ori rezervă la meciurile din grupele CM din Qatar.

Nu se merge pe diversitate, se merge pe politic”, este convins Ion Crăciunescu

Alți doi centrali au fost delegați de mai multe ori în aceeași ipostază, Kevin Ortega (Peru) și Said Martinez (Honduras) având câte 8 partide la care au indicat schimbările și minutele de prelungire.

Respectivii au fost delegați rezervă și la meciurile din optimi care au loc duminică, primul la Franța – Polonia și al doilea la Anglia – Senegal.

Fostul mare arbitru român Ion Crăciunescu e de părere că FIFA a aplicat această strategie pentru a-și asigura voturi pentru președintele Giovanni ‘Gianni’ Vincenzo Infantino la alegerile de an ul viitor, deși nu are contracandidat.

Au altfel de VAR, nu funcționează pe criteriul VAR-ului de la noi, care fermentează, este un var stins, care fermentează doar dacă are anumiți stimuli. Dar pe mine mă uimește calitatea arbitrajului, pe cuvânt.

Eu stau și mă întreb cum Istvan Kovacs poate să reziste să stea, să privească pe alții, că e a șasea oară când îi privește. Să mă ierte Dumnezeu, dar unii dintre ei care arbitrează la Mondiale nu sunt nici la degetul mic al lui Kovacs.

Nu se merge pe diversitate, se merge pe politic. Haideți să spunem lucrurilor pe nume. Asta e politica FIFA, să cheme cât mai mulți arbitri din cât mai multe țări, pentru că, probabil, au nevoie de voturi și voturile de unde vin? De la toate țările.

Așa că e mai bine să cheme arbitri de peste tot. Și au și o scuză, că fac popularizarea arbitrajului. să se dezvolte și în țările alea. Păi bine, băi, băieți, faceți în altă parte, nu la cea mai mare competiție care se desfășoară o dată la 4 ani, nu faceți experinete.

Găsiți alte meciuri amicale, inter cluburi, alte competiții, altceva. Aici e vârful competițiilor. Dar ei nu țin cont, vor să mulțumească pe toți ca să nu aibă neplăceri, să-i voteze. Probabil că așa e”, a declarat Ion Crăciunescu, la Sport Total FM.

istvan kovacscampionatul mondial 2022ion craciunescu