Motivul pentru care Valentin Lazăr a fost dat fară de la Dinamo: „A revenit la vechile metehne”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 20 decembrie 2022, ora 11:05,
Valentin Lazăr
Valentin Lazăr

Antrenorul echipei Dinamo, Ovidiu Burcă, a dezvăluit principalul motiv pentru care l-a exclus din lot pe Valentin Lazăr.

A revenit la vechile metehne. Punea la îndoială deciziile în fața grupului”, a spus Ovidiu Burcă despre Valentin Lazăr

Ovidiu Burcă nu se mai bazează pe serviciile mijlocașului de la începutul lunii octombrie, după ce Dinamo a învins Unirea Slobozia cu 1-0.

Povestea cu el e foarte simplă. Vali Lazăr nu mai e un jucător antrenabil. Iar când un jucător devine neantrenabil… Ajungi într-un moment în care ai o vârstă, ai un anumit confort și nu mai răspunzi la comenzile antrenorului.

Iar pentru un antrenor e foarte important. Nu am avut nimic personal cu el. Am văzut că a făcut eforturi, dar când lucrurile nu mai erau așa cum își dorea el, Lazăr a revenit la metehnele pe care le avea înainte să vin eu.

Aveam nevoie de un mesaj pentru grup, pentru Dinamo. Am zis că dacă vreau să schimb ceva, trebuie să iau decizii stricte în ceea ce privește anumite lucruri. Am luat o decizie care să ajute clubul.

Nu s-a întâmplat ceva foarte grav. Nu trebuie să ajungem la certuri. Dar punea la îndoială deciziile în fața grupului, încerca să transmită mesaje negative în interiorul clubului…

Am vrut să tai de la rădăcină anumite lucruri. Grupul e cel mai important. Un antrenor trebuie să ia decizii. Trebuie să ai reacții când ceva nu e OK. Nu poți să stai să vezi că le ceri jucătorilor ceva, iar ei întorc spatele sau au tot felul de abateri disciplinare.

Nu sunt tiran sau dictator. Dar sunt de nemișcat când e vorba de regulile pe care le-am stabilit cu jucătorii”, a spus Ovidiu Burcă, potrivit gsp.ro.

ovidiu burcavalentin lazar