Motivul pentru care Voluntari a avut un gol anulat în finalul partidei cu Dinamo! Ion Crăciunescu, verdict clar

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 19 iulie 2021, ora 23:40,
Dinamo – FC Voluntari, gol anulat
Dinamo – FC Voluntari, gol anulat

„Câinii” au izbutit să câștige primul meci al sezonul, împotriva celor de la FC Voluntari, la finalul unei confruntări cu cinci goluri!

Deznodământul partidei putea fi însă altul, dacă centralul Iulian Dima ar fi validat un gol marcat de formația lui Liviu Ciobotariu, într-una dintre ultimele faze ale duelului din „Groapă”. Totul s-a petrecut în minutul 89, la scorul de 3-2 pentru Dinamo, în momentul în care Neluț Roșu a trimis mingea în poarta bucureștenilor. Reușita ilfovenilor nu a fost însă validată de arbitru, care a indicat repunere din careul mic al bucureștenilor.

Decizia lui Dima a stârnit reacții nervoase în tabăra celor de la Voluntari, iar căpitanul Gabi Tamaș a avut un conflict cu portarul lui Dinamo, Eșanu. Ambii au văzut cartonaș galben, iar partida a continuat fără alte incidente. La finalul partidei, fostul mare „cavaler al fluierului”, Ion Crăciunescu, a dezbătut faza cu pricina și a mărturisit că arbitrul a procedat corect.

„Dintr-o minge de arbitru nu se poate înscrie un gol direct în poarta adversă. Sunt niște condiții. Mingea, chiar dacă atinge solul, nu se poate înscrie un gol direct. Trebuie să fie mingea atinsă de cel puțin doi jucători sau de două ori.

Repet, jucătorii trebuie să lase mingea să atingă pământul, iar după aceea, un jucător dacă șutează mingea direct în poarta adversă, nu se poate înscrie gol. Arbitrul a procedat corect. Dacă Eșanu atingea mingea, era gol valabil”, a spus Crăciunescu, potrivit Digi Sport.

Citește și GABI TAMAȘ NU VREA SĂ MAI AUDĂ DE DINAMO: „SUNT DEZAMĂGIT DE SUPORTERI ȘI PENTRU MINE NU MAI EXISTĂ!”

fc voluntariliga 1realitateadinamoion craciunescudeclaratii