MotoGP. Învingătorul cursei din India a căzut în turul al 14-lea

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 25 septembrie 2023, ora 14:20,
FOTO: jingoba/Pixabay.com
FOTO: jingoba/Pixabay.com

Italianul Marco Bezzecchi (Ducati-VR 46) s-a impus cu autoritate în Marele Premiu al Indiei la MotoGP, clasa regină a Campionatului Mondial de motociclism viteză, duminică, pe circuitul „Buddh International” din New Delhi.

Bezzacchi l-a devansat cu 8,64 sec pe spaniolul Jorge Martin (Ducati-Pramac), ocupantul locului secund, şi cu 8,85 sec pe francezul Fabio Quartararo (Yamaha), care a ocupat poziţia a treia.

Campionul mondial en titre, italianul Francesco Bagnaia (Ducati), a căzut în turul al 14-lea, dar a rămas lider al clasamentului general al Campionatului Mondial, însă avansul său faţă de ocupantul locului secund, Jorge Martin, s-a redus la doar 13 puncte.

În Grand Prix-ul Indiei la clasa Moto2 s-a impus spaniolul Pedro Acosta (Kalex), care a obţinut a doua sa victorie consecutivă şi a şasea de la debutul sezonului, fiind lider autoritar al ierarhiei generale la această categorie.

Cursa de la clasa Moto3 a fost câştigată tot de un spaniol, Jaume Masia (Honda), aflat la al doilea său succes în 2023, după cel obţinut în Marele Premiu al Olandei, graţie căruia a preluat conducerea în clasamentul general.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză se va desfăşura în Japonia, pe 1 octombrie.

Fabio Quartararoducatimarco bezzecchimotogpYamaha