Naţionala Belgiei confirmă despărţirea de secundul Thiery Henry

Articol de Dan Istratie - Publicat joi, 09 februarie 2023, ora 14:06,
thierry-henry
thierry-henry

Thierry Henry nu va mai continua să fie secund la echipa naţională a Franţei. Despărţirea a fost confirmată miercuri de directorul general al Federaţiei Belgiene de Fotbal, Peter Bossaert.

Thierry Henry a lucrat la naţionala belgiană ca asistent al lui Roberto Martinez, care a fost înlocuit la conducerea echipei naţionale a Belgiei de tehnicianul italo-german Domenico Tedesco, în vârstă de 37 de ani.

Thierry Henry şi-a încheiat contractul cu Federaţia Belgiană la sfârşitul anului 2022, după Cupa Mondială din Qatar, unde Belgia a fost eliminată în primul tur al competiţiei. „Îi mulţumim lui Thierry Henry pentru tot ce a făcut pentru fotbalul belgian”, a spus Bossaert. „Am putut beneficia de experienţa lui. Noi îl adorăm. Dar el nu a mai venit la noi (pentru o nouă candidatură, după cum declarase Henry însuşi că doreşte să facă). Vrem să-i mulţumim în mod special. A fost excepţional ca cineva cu statutul lui să fie interesat de fotbalul nostru”, a mai precizat Peter Bossaert.

Domenico Tedesco a fost confirmat ca noul selecţioner belgian în dimineaţa zilei de miercuri, iar contractul său se întinde până în iunie 2024.

 

thiery henrybelgia