Naționalele de la Euro care se expun cel mai mult la coronavirus! Cine riscă să piardă jucători importanți pentru turneul final

Articol de George Drafta - Publicat marți, 08 iunie 2021, ora 16:33,
euro 2020 minge

Cu trei zile înaintea startului celei de-a 16-a ediții a Campionatului European multe dintre echipe au încă emoții în ceea ce privește loturile cu care vor aborda întreaga competiție. 

Eventualele infectări cu coronavirus ar putea da peste cap planurile tehnicienilor celor 24 de reprezentative participante la sărbătoarea fotbalului european. Recentul caz al lui Sergio Busquets, depistat pozitiv cu foarte puțin timp înaintea debutului competiției a generat schimbări importante în efectivul spaniol.

O problemă care este valabilă atât în cazul ibericilor, dar și a altor favorite la trofeul Henri Delaunay este faptul că nu toate federațiile au ales să își vaccineze jucătorii înaintea Euro 2020.

Spre exemplu, adversara noastră din urmă cu două zile, Anglia, nu are niciun fotbalist imunizat. Deși selecționerul Southgate a pledat pentru vaccinarea fotbaliștilor săi, apelul său a rămas fără ecou. Iar jucătorii nu au vrut să le ia fața altor categorii de risc.

La belgieni lucrurile stau complet diferit. Conform celor de la Gazzetta dello Sport care au efectuat investigația, tot lotul dracilor roșii a fost vaccinat prin decizia autorităților belgiene. Fotbaliștii împreună cu stafful selecționatei au primit serul de la Johnson&Johnson, între 31 mai şi 2 iunie.

Elvețienii se află într-o situație similară. Sportivii au putut beneficia de vaccin în condițiile în care acesta este la liber în țara cantoanelor. Selecționerului Vladimir Petkovic i-au fost administrate deja ambele doze.

În timp ce jucătorii care vor dori vor fi vaccinați o singură dată înaintea turneului final. Asta și pentru că în funcție de parcursul în competiție și de efectele adverse generate de imunizare fotbaliștii ar putea fi afectați.

CITEȘTE ȘI –>> EURO 2020 | Macedonia de Nord, prima la Bucureşti! Pandev şi coechipierii, încurajaţi la plecare

Polonezii au fost printre cei mai harnici. Tot lotul leșilor s-a vaccinat înaintea partidei de deschidere a Euro 2020. Una dintre echipele care va evolua la București, Austria, a avut un regim special.

Medicul naționalei i-a sfătuit pe fotbaliști să nu se vaccineze în zilele premergătoare turneului final. Asta pentru a nu lipsi de la câteva ședințe de pregătire. Recomandarea îi privește pe jucătorii care nu au efectuat procedura deja la cluburile lor.

În cazul campioanei mondiale Franța, au existat de asemenea recomandări, de această dată din partea selecționerului Didier Deschamps. Care i-a îndemnat pe fotbaliști să opteze pentru vaccinare, în caz contrar existând pericolul autoeliminării în cazul nefericit al unei testări pozitive la coronavirus: „Cine este pozitiv se întoarce acasă”, a fost mesajul campionului mondial.

CITEȘTE ȘI –>> România, cuprinsă de febra EURO 2020. Monedă de colecţie lansată de BNR

Campionii europeni din 2008 și 2012 nu au fost încă prinși în programul de imunizare. Astfel se explică testul pozitiv al lui Busquets. Spaniolii au cerut prin vocea federației ca jucătorii să fie vaccinați încă din urmă cu două luni, însă s-a lovit de opoziția Ministerului Sănătății. Președintele forului de la madrid își dorește pentur depășirea tuturor problemelor care s-ar putea ivi ca fotbaliștii lui Luis Enrique să primească serul de la Johnson&Johnson care prespune administrarea unei singure doze.

euro 2020vaccinarerealitatearisc infectare
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”