NEWS ALERT | Nicolae Badea a fost trimis în judecată, de DNA! Ce fapte ar fi comis fostul finanțator al lui Dinamo

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat joi, 18 noiembrie 2021, ora 16:11,
Nicolae Badea
Nicolae Badea

Nicolae Badea (73 de ani), fost finanțator la Dinamo și patron al firmei Computerland, a fost trimis astăzi în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), potrivit G4media. Numele său apare într-un dosar de fraudare a fondurilor europene.

DNA a emis un comunicat de presă, fără a-l menționa pe omul de afaceri, dar se pare că este vorba despre Nicolae Badea. Numele lui Nicolae Badea apare și pe portalul Tribunalului București.

Badea este acuzat de DNA că, în calitate de reprezentant legal al unei asociații beneficiare a unui contract cu finanțare europeană, ar fi depus la Autoritatea de Management, în perioada ianuarie 2010 –octombrie 2013, mai multe documente false, pe baza cărora ar fi obținut pe nedrept suma de 206.089 lei. Sumele de bani ar fi fost obținute în cadrul proiectului „Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală).

Citește și ULTIMELE DETALII DESPRE SITUAȚIA FINANCIARĂ DE LA DINAMO: „AVEM DISCUȚII CU MAI MULTE PERSOANE”

Comunicatul integral: 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,

– a unui om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (11 acte materiale)
– o persoană fizică, manager financiar în cadrul proiectului Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (7 acte materiale)

Citește și VIDEO OFICIAL | CONTINUĂ ÎNTĂRIRILE LA DINAMO! CE JUCĂTOR A PRIMIT MIRCEA REDNIC

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În calitate de reprezentant legal al unei asociații beneficiare a unui contract cu finanțare europeană, inculpatul om de afaceri ar fi depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), în perioada ianuarie 2010 –octombrie 2013, mai multe documente false, pe baza cărora ar fi obținut pe nedrept suma de 206.089 lei.

Sumele de bani ar fi fost obținute în cadrul proiectului „Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală).

Obiectivul general al proiectului era acela de a îmbunătăți calitatea vieții prin conectarea populației din mediul rural la informație și educație în scopul dezvoltării culturii antreprenoriale, a capacității manageriale și a spiritului asociativ și civic, precum și a solidarității comunităților rurale din zona țintă.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | „CÂINII” LUI MIRCEA REDNIC BAT TOT ÎN AMICALE! ASTRA GIURGIU, ULTIMA „VICTIMĂ” A LUI DINAMO

Între documentele false depuse pentru rambursarea cheltuielilor figurau acte întocmite în numele unor persoane angajate fictiv în cadrul proiectului, dar și în numele unor persoane care, deși angajate în cadrul proiectului, nu au derulat în realitate activitățile menționate în actele respective.

Cheltuielile aferente documentelor false (cheltuieli cu salarizarea angajaților fictivi, cheltuieli cu deplasările efectuate de către angajații fictivi sau angajați care în realitate nu au efectuat deplasările respective) ar fi fost solicitate la rambursare în cadrul cererilor depuse la autoritatea de management.

Omul de afaceri ar fi fost ajutat de managerul financiar al proiectului, coinculpat în cauză, prin aceea că ar fi verificat și semnat documente care atestau împrejurări nereale cu privire la cheltuielile solicitate la rambursare.

În cauză au fost instituire măsurii asigurătorii asupra bunurilor celor doi inculpați.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 209.161 lei, reprezentând prejudiciul creat în cadrul proiectului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și DINAMO NU SCAPĂ DE PROBLEME! IULIU MUREȘAN ANUNȚĂ: „SE ÎNTÂMPLĂ PENTRU PRIMA DACĂ DE LA INTRAREA ÎN INSOLVENȚĂ”

nicolae badeafotbaljudecatpDNArealitateadinamo