Nimic nou pe „frontul din Qatar”: Istvan Kovacs, arbitru de rezervă la derby-ul Grupei F

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022, ora 08:39,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Arbitrul român de centru Istvan Kovacs continuă să fie delegat la Campionatul Mondial din Qatar, dar numai ca rezervă.

Istvan Kovacs și peruanul Kevin Ortega au fost de 7 ori rezervă la meciurile de la CM din Qatar

El a fost repartizat ca al patrulea oficial pentru a șaptea oară la competiția aflată în plină desfășurare. Astfel, el face parte din brigada alcătuită din englezii Anthony Taylor la centru, Gary Beswick și Adam Nunn la linii la meciul Croația – Belgia.

Partida din Grupa F are loc joi, 1 decembrie, de la ora 17:00 și este decisivă pentru calificarea în optimi, în condițiile în care Croația are 4p (ca și Maroc, de altfel), iar Belgia a adunat 3p. Canada, fără niciun punct, este eliminată din competiție.

Kovacs îl va înlocui pe Taylor dacă se accidentează. Al doilea român delegat la acest meci este Mihai Artene, rezervă pentru arbitrii de linie.

Până acum, Kovacs a mai fost delegat ca rezervă de arbitru la șase confruntări de la CM:

Qatar – Ecuador 0-2, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, Argentina – Mexic 2-1, Spania – Germania 1-1, Ecuador – Senegal 1-2 și Arabia Saudită – Argentina, programat miercuri, de la ora 21:00.

Șapte arbitri de centru dintre cei 32 care fac parte din lotul FIFA selectat pentru competiția din Qatar nu au apucat să fluiere la vreo partidă. Este vorba de peruanul Kevin Ortega, Kovacs (ambii de 7 ori rezervă), senegalezul Maguette N’Diaye (5), chinezul Ning Ma (4), rwandeza Salima Mukansanga (3), franțuzoaica Stephanie Frappart (2) și uruguayanul Andres Matias Matonte Cabrera (1).

campionatul mondial 2022istvan kovacs