SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Noul Giuleşti, la fel ca Ghencea! Noul sistem implementat la stadion

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 14 octombrie 2021, ora 14:40,
Stadionul Rapid-Giuleşti. sursa foto: Minsterul Dezvoltării
Stadionul Rapid-Giuleşti. sursa foto: Minsterul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a anunţat o investiţie suplimentară la noul Stadion Rapid. Arena va dispune în final şi de un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX), pe care îl dețin doar marile cluburi ale lumii.

Suma suplimentară a fost aprobată în ultima şedinţă de Guvern, iar anunţul a venit într-un comunicat oficial care a detaliat în ce vor consta ultimele lucrări la noua arenă.

„Decizia a fost luată în ședința Guvernului de astăzi, 14 octombrie, ca urmare a reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, lucrările suplimentare, în valoare de 1.720.944,50 lei (inclusiv TVA), fiind solicitate de beneficiarul final (Clubul Sportiv Rapid București). 

Totodată, zonele din spatele porților de fotbal vor fi asigurate cu plase de protecție, dată fiind distanța mică dintre marginea terenului de joc și limita gradenelor pentru spectatori, și se va amenaja un spațiu special în interiorul stadionului, cu destinația de casierie, care să îndeplinească condițiile specificea autorizării de către organele de poliție” – se arată în comunicatul Ministerului.

CITEŞTE ŞI: ANAMARIA PRODAN, DELIR DUPĂ ANUNŢUL LUI REGHECAMPF. „SUNT PREA FRUMOASĂ ŞI PREA MARE!”

Produsele folosite sunt produse în Marea Britanie, iar sistemul de iluminare care va fi implementat este folosit pe stadioanele unor echipe precum Chelsea, Juventus sau Atletico Madrid, dar şi la noua arenă din Ghencea.

„O parte importantă a proiectului, după agrearea lighting designului, a fost integrarea sistemului de iluminat arhitectural RGB, prin protocol DMX, în sistemul de control general și crearea scenariilor specifice diferitelor momente dedicate activității desfășurate pe stadion. Iluminatul ambiental arhitectural cu LED este perfect pentru iluminatul static sau dinamic și este executat cu produse speciale”, spun cei de la firma Signify.

Caracteristici stadion „Rapid – Giulești”

  • Capacitate: 14.000 de locuri
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

CITEŞTE ŞI: MIHAI IOSIF S-A „ACCIDENTAT”, ÎNAINTEA JOCULUI CU CFR: „ȘI EU AM FĂCUT ENTORSĂ LA UN ANTRENAMENT!”

iluminatinvestitierapidministerul dezvoltariighenceastadiongiulesti