VIDEO | Noul și vechiul președinte al FR de Rugby are un obiectiv clar! Stadionul Arcul de Triumf este prioritatea zero

Articol de Realitatea Sportivă null - Publicat sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 20:12,

După ce a fost reales președintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache a stabilit că obiectivul numărul unu în noul său mandat este să recâștige dreptul de a utiliza gratuit Stadionul Arcul de Triumf.

Problema cu această arenă este faptul că nu mai este administrată de FR de Rubgy, ci a fost preluată de Ministerul Tineretului şi Sportului după reconstrucţia finalizată la începutului anului în curs.

„Împreună cu echipa mea dorim să construim şi un plan de revenire după această criză sanitară. Partenerii noştri, vor fi, ca de fiecare dată, colegii din fiecare club. Prioritatea zero este redobândirea dreptului de folosinţă gratuită pentru Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf. Avem o echipă întărită. Gata de luptă până la sacrificiu.

O echipă tenace, fermă şi dispusă la efort. Vom aborda acest mandat ca pe placajul decisiv pe care trebuie să îl aplicăm adversarului scăpat spre terenul nostru de ţintă. De aceea programul nostru, pentru următorii patru ani, se numeste Tackle”, a anunțat Petrache pe contul său oficial de Facebook.

Alin Petrache și-a exprimat prioritățile din noul mandat: redobândirea stadionului Arcul de Triumf și calificarea „stejarilor” la Cupa Mondială din 2023.

Este un moment zero, greu, de răscruce, un moment al unității! Suntem tineri și entuziaști și cred că în următorii patru ani ne vom dezvolta așa cum ne-am propus. Avem de dus o luptă grea, acerbă, dar avem o echipă puternică. Pilonul principal al strategiei noastre este calificarea la Cupa Mondială din 2023. A doilea pilon este preluarea înapoi a templului nostru, a stadionului Arcul de Triumf, al treilea pilon este consolidarea echipelor de copii, juniori și tineret„, a declarat Petrache.

Citește și VIDEO EXCLUSIV | Eduard Novak a lămurit problema arenei Arcul de Triumf: „Rugby-ul va avea și prioritate și gratuitate!”

Octavian Morariu a mărturisit că nu înțelege de ce arena rugbyului nu este cedată către federație.

Simt amărăciune și frustrare…Este un teren mitic și istoric al rugbyului românesc, terenul marilor victorii ale noastre. Aici am jucat toți, la toate categoriile de vârstă…Suntem o țară în care documentele semnate trebuie să fie respectate, suntem o țară europeană și trebuie să respectăm ceea ce se întâmplă în astfel de circumstanțe. Privăm o federație importantă a României de un instrument de lucru esențial”, a declarat Octavian Morariu, președinte al Rugby Europe.

Stadionul Arcul de Triumf ar urma să fie folosit în diverse scopuri pentru Campionatului European de fotbal amânat pentru vara acestui an.

Alin Petrache a fost reales în unanimitate pentru a fi președintele Federaţiei Române de Rugby de către Adunarea Generală pentru următorii patru ani. Pe plan sportiv, șeful forului de specialitate speră la calificarea echipei naţionale la Cupa Mondială din 2023.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO EXCLUSIV | Eduard Novak a lămurit problema arenei Arcul de Triumf: „Rugby-ul va avea și prioritate și gratuitate!”

realitateaalegeriprioritaterugbystadion arcul de triumfadunarea generala