SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Nu toți oamenii de fotbal vor ca Rădoi să rămână selecționer: „La ce să mă duc să mă rog de tine? Nu”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 20:04,
MIREL RĂDOI
MIREL RĂDOI

Selecţionerul Mirel Rădoi a anunțat că după ultimele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022, cu Islanda şi Liechtenstein, contractul său cu Federaţia Română de Fotbal va expira, iar prima reprezentativă va avea nevoie de un alt antrenor.

Vasile Miriuță a vorbit dspre situația selecționerului.

Nu s-a hotărât acum că pleacă. Eu zic că de mai mult timp are în cap acest lucru. Datorită criticilor de la început, a contractului de la Federație. Ceva probleme au fost acolo, între el și șefii de la Federație. Nu cred că se întoarce. La cum îl cunoaștem și cum l-am văzut nu cred că îl întoarce nici Burleanu, nici Stoichiță. M-a surprins pentru că echipa chiar joacă bine acum.

CITEȘTE ȘI –>> ANAMARIA PRODAN, DELIR DUPĂ ANUNŢUL LUI REGHECAMPF. „SUNT PREA FRUMOASĂ ŞI PREA MARE!”

A câștigat ultimele jocuri, ai două jocuri pe care le poți câștiga să mergi la baraj. Sută la sută este o ruptură între el și șefii FRF, pentru că altfel nu iei o asemenea decizie, când echipa joacă din ce în ce mai bine. Ceva s-a rupt. Sunt sigur. Nu cred că-l mai poate întoarce cineva. Eu nu l-aș întoarce. O dată ce ieși public și iei această decizie la ce să mă duc să mă rog de tine? Nu. Trebuie căutat un selecționer cât mai repede. Și contractele acestea trebuie făcute mai bine, un pic”, a spus Vasile Miriuță, la Look Sport.

În schimb, Cristi Dulca îi ia apărarea lui Rădoi.

„Mi-a plăcut ce am văzut în meciul cu Germania, mi-a plăcut curajul cu care a jucat România. Mă așteptam să ne punem pe două linii și să așteptăm să nu primim gol, dar mi-a plăcut cum a făcut Mirel tactica și cum a lucrat la acest joc. Să faci pressing în treimea adversă arată că ai fost foarte curajos. Ai stat foarte bine într-un 5-4-1. Dacă Mirel a luat această decizie nu se va întoarce. Nu cred că va reveni. Mie mi-a plăcut Rădoi, pentru că a încercat și a avut principii”, a declarat Dulca la Look Sport.

Citește și PLANURILE LUI ADRIAN MUTU PENTRU NAȚIONALĂ AU FOST DEZVĂLUITE: „MI-A ZIS CĂ E CU TOTUL ALTCEVA”

realitateaselectionerfotbalvasile miriutanationalaliechensteinmirel rădoiromania